Àmbit de la notícia
Comunitari

L’economia social i solidària del Camp de Tarragona en un catàleg

Entitat redactora
Ravalnet
Autor/a
Marta Pérez Fargas
  • Fira de l'Economia Solidària del Camp de Tarragona, al 2018.
  • Pedro Redondo, membre de la secretaria tècnica sosté un exemplar del catàleg de projectes
    El catàleg conté la informació de fins a 63 projectes cooperatius situats a les comarques del Camp de Tarragona Font: Ateneu Coop Camp
  • Fira de l'Economia Solidària del Camp de Tarragona, any 2018.
    En els últims 3 anys l'Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona ha ajudat a crear més de 30 cooperatives a la zona.

L’Ateneu Coop Camp elabora una publicació per visibilitzar els projectes cooperatius de la zona i per fomentar el consum responsable i conscient.

El catàleg, editat per l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, inclou 63 organitzacions de l’Economia Social i Solidària del Priorat, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Penedès, que treballen en sectors com l’alimentació, el comerç, l’energia i l’educació, entre d’altres.

"A la taula territorial de l’economia social i solidària vam identificar una necessitat comuna de visibilitzar la proposta del teixit cooperatiu del territori i una mancança en la capacitat de fer arribar la nostra oferta a les administracions i la ciutadania" explica Pedro Redondo, membre de la secretaria tècnica de l’Ateneu Coop Camp. Amb aquest objectiu, doncs, neix la iniciativa d’aglutinar en un únic catàleg tota l’oferta de consum responsable i cooperatiu del territori.

La publicació, disponible a la web de l’ateneu, ofereix un directori distribuït per àmbits amb la descripció i la fitxa tècnica de cada projecte, així com la seva oferta, localització i contacte.

Per tal de difondre la proposta s’han imprès fins a 1.000 exemplars del catàleg que es distribuiran a les administracions locals, així com a equipaments públics, bibilioteques i a les mateixes seus de les cooperatives.

Enguany, degut a la crisi de la covid no es va poder celebrar la que havia de ser la tercera Fira d’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona, amb aquest catàleg es busca també substituir aquesta acció de visibilització i sensibilització.

El model cooperatiu creix al Camp de Tarragona

Des de la creació de l’Ateneu Coop Camp, ara fa 3 anys, s’han creat més de 30 cooperatives. "Considerem que encara queda molt camp per recórrer, sobretot en termes d’enxarxament i intercooperaació, i de donar-nos a conèixer al públic general, però sens dubte hi hagut un creixement en els últims anys", explica Redondo.

La crisi de la covid, com a tots els sectors, també ha afectat a les empreses i organitzacions de l’ESS. Pedro Redondo comenta que no a tots els projectes els ha afectat per igual: "Alguna cooperativa ha hagut de tancar, però d’altres, sobretot les de producció i distribució del sector agroalimentari, han multiplicat les seves vendes respecte l’any passat. Si aconseguim que aquesta crisi impliqui uns canvis en el model de consum de la ciutadania, al cap i a la fi, serà positiu".

Des de l’Ateneu esperen que el catàleg pugui fer arribar i difondre el model cooperatiu arreu del territori i estendre així, l’abast de la seva proposta de transformació social i econòmica. "És una feina de formigueta, anem sumant accions, projectes i visibilització. Confiem que el catàleg pugui servir d’eina perquè qui vulgui consumir de forma responsable sàpiga qui li pot oferir aquesta solució", conclou Redondo.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari