Les agressions LGTBI-fòbiques augmenten notablement a Catalunya

LaviniaNext
Autor/a: 
David Carrillo
 Font: Pexels (Llicència CC)
L'Observatori Contra l'Homofòbia alerta d'un augment de les agressions. Font: Pexels (Llicència CC).
 Font: Pexels (Llicència CC)
L'Observatori Contra l'Homofòbia alerta d'un augment de les agressions. Font: Pexels (Llicència CC).
 Font: Pexels (Llicència CC)
L'Observatori Contra l'Homofòbia alerta d'un augment de les agressions. Font: Pexels (Llicència CC).

Les agressions LGTBI-fòbiques augmenten notablement a Catalunya

Autor/a: 
David Carrillo
LaviniaNext

Resum: 

L’Observatori Contra l’Homofòbia ha enregistrat un augment del 27% de les incidències contra el col·lectiu LGTBI.

Després de la greu agressió homòfoba que va patir un jove al districte de Ciutat Vella el passat 7 de desembre, l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha advertit sobre l’alarmant augment de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya. “Les incidències registrades per l’Observatori han augmentat en un 27% en comparació amb 2018, passant de 113 a 143 incidències registrades des de principi d’any”, ha denunciat Eugeni Rodríguez, president de l’OCH.

El Centre LGTBI de Barcelona, situat al carrer del Comte Borrell, ha estat l’escenari escollit per l’entitat per a fer públiquues aquestes noves dades. Tal com ha explicat Rodríguez, “el grup que més incidències registra és el d’homes gais i bisexuals, passant de 56 a 85 incidències registrades; seguit de les dones lesbianes o bisexuals, passant de 7 a 18”.

L’Observatori, que ha estat reconegut pel Consell d’Europa (CdE) com l’entitat referent en la lluita contra el discurs de l’odi a Espanya, ha remarcat la gravetat de la situació en reiterades ocasions. Per aquest mateix motiu, Rodríguez ha posat l’accent en “la necessitat de la creació d’una taula per a abordar les violències LGTBI-fòbiques que reuneixi a Govern de la Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Mossos d’Esquadra i Diputacions”.

Mecanismes i instruments contra l’odi

Durant la setmana del 9 al 15 de desembre, se celebren les Jornades de l’11è aniversari de l’OCH i tal com va avançar Cristian Carrer, coordinador tècnic de l’Observatori, la “Jornada sobre mecanismes i instruments contra l’odi” tindrà una especial rellevància aquest any.

L’Hospitalet de Llobregat serà la seu de les activitats de la jornada al Centre d’Art Tecla Sala de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan. Durant el pròxim 11 de desembre, es durà a terme una taula rodona enfocada al tractament de les Lleis Trans i LGBTI Estatals amb la col·laboració d’Eugeni Rodríguez, Laia Serra, advocada penalista de l’OCH, i Mar Cambrollé, presidenta de la Federació Plataforma Trans.

No és gens inaudit que el Tecla Sala, un dels espais artístics més importants de l’Hospitalet, abraci aquesta jornada a favor dels drets LGTBI, ja que al local s’han donat cabuda a altres exposicions de caràcter similar. Fins al 26 de gener, el Centre acull l’exposició ‘Teixint identitats’, una compilació de les obres de 31 artistes que, “independentment del seu sexe, recuperen tècniques artesanals associades a la condició femenina i que exploren qüestions de gènere o identitat” entre d’altres.

D’altra banda, tant Carrer com Charo Alises, advocada i activista LGTBI, també presentaran, respectivament, un informe sobre l’assetjament escolar per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere i una guia en contra dels delictes d’odi que conclourà amb un brindis de comiat a les 19 de la tarda.

Comentaris

There is a solution for every problem . It just that we have to unit, sit and accept the truth and its solution and stay on it. And the best way is negotiation and dialog. Like at Best Savings Coupon there are coupon for buying products and items on discount so we can save money.auctions coupon is the best option to solve every home problems and issues.

Coupons can make it easier to entice people to try your product before they buy at full price. There are thousands of offers and deals at Best Savings Coupon. check it. They have best offers and deals just waiting for us. They have so many stores and deals and discount up to 50% to 90% off. just check and enjoy. Buy whatever you want with a lot off discount.

Berry Look Coupon

Afegeix un comentari nou