Les entitats de lleure de Catalunya celebren el carnet de monitor número 100.000

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Les entitats de lleure de Catalunya celebren el carnet de monitor número 100.000

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Un acte al Palau de la Música va servir per commemorar, dimarts al vespre, el 30è aniversari de la regulació de la formació en el lleure al nostre país. El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, va lliurar el carnet de monitora número 100.000 a una cap d’un agrupament escolta de Castelldefels.

Centenars d’alumnes, monitors, caps escoltes i directors d’entitats i associacions van omplir dimarts al vespre el Petit Palau del Palau de la Música per commemorar que fa 30 anys que a Catalunya es va regularitzar la formació en el lleure. Conduït per la presentadora del Club Super 3, Neus Ballbé, l’acte va servir per rememorar la història de les 30 escoles de formació que hi ha a Catalunya, i també per agrair el paper de voluntaris i professionals en l’educació en el lleure de milers d’infants i joves en aquestes tres dècades.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va lliurar el carnet de monitora número 100.000 a Neus Querol, cap d’un agrupament escolta a Castelldefels. Juntament amb el director general de Joventut, Toni Reig, també van fer el lliurament dels carnets número 99.999 i 100.001, per simbolitzar la història i el futur de la formació reglada de monitor i monitora al nostre país.

El conseller Cleries va destacar, durant la seva intervenció, que “l’educació en el lleure ha tingut i té en la societat catalana una gran força transformadora” i va recordar el pes que ha tingut l’educació en el lleure en la història del país. Així mateix, el conseller va voler emfasitzar “el paper dels educadors en el lleure com a transmissors de valors”.

Centenars d’alumnes, monitors, caps escoltes i directors d’entitats i associacions van assistir a l’acte, que va comptar amb la participació del primer director general de Joventut de la Generalitat, Enric Puig, i el professor d’Esade Josep Maria Lozano. En commemoració de la tasca duta a terme pel teixit associatiu, es van projectar els vídeos 30 anys, 30 escoles i 10 testimonis-100M-100.000 monitors/es, que repassen la trajectòria del monitoratge de l’educació en el lleure. Per cloure l’acte es va fer un concert a càrrec de Joan Crosas i Manel Camp, que van interpretar cançons del grup “Esquirols”.

En aquests 30 anys, s’han tret el títol 100.000 monitors i monitores i 15.772 directors i directores de lleure. Actualment, a Catalunya hi ha 30 escoles reconegudes per la Direcció General de Joventut que imparteixen cursos i formen a nous dirigents per al títol de monitor o de director. El curs de monitor garanteix uns coneixements homogenis i de qualitat en els àmbits metodològic, d’habilitats personals i de capacitats pedagògiques, i consta de 275 hores (100 hores teòriques, 150 hores pràctiques, i 25 hores d’elaboració d’un treball).

Afegeix un comentari nou