Les entitats del lleure educatiu reaccionen a les noves mesures del govern

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Adam Peribáñez
Aquest any els campaments d'estiu escoltes s'hauran d'adaptar a les normatives de seguretat i prevenció de la Covid-19. Font: AEiG Ítaca - MEG
Agrupaments i esplais demanen mesures per a poder recuperar la seva activitat
Les entitas de lleure reclamen poder mantenir la seva activitat Font: Casals de Joves de Catalunya
Les entitas de lleure reclamen poder mantenir la seva activitat Font: Casals de Joves de Catalunya

Les entitats del lleure educatiu reaccionen a les noves mesures del govern

Autor/a: 
Adam Peribáñez
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Agrupaments, esplais, casals de joves i centres juvenils reivindiquen la seva activitat i demanen alternatives per a no aturar-la.

Dins les noves restriccions a la mobilitat aprovades durant els darrers dies pel govern, que inclouen el confinament municipal durant els caps de setmana i el toc de queda de 22h a 6h, hi ha una que ha afectat especialment a caus i esplais: la suspensió de les activitats de lleure educatiu.

Aquestes activitats, realitzades principalment en cap de setmana, han quedat prohibides de forma presencial durant les properes dues setmanes. Això implica, per exemple, que tant les trobades setmanals com les excursions en el cas d'esplais i agrupaments no es podran realitzar de forma presencial.

Les associacions a les quals pertanyen la majoria de caus i esplais ja han reaccionat a la noticia, enviant missatges de suport a les voluntàries i reivindicant el paper de les seves entitats com a agents educatius i la demanda d’alternatives.

A través de les xarxes socials, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Escoltes Catalans han avisat als seus caps que les excursions estan prohibides, però alhora han recordat que “el cau no s’atura” i han animat als caus a seguir amb les activitats en format virtual. També han aprofitat per a reclamar una rectificació al govern, assegurant que “les activitats de lleure són segures, tal i com va quedar demostrat durant l’estiu”.

Per la seva banda, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha emès un comunicat elaborat conjuntament amb les principals entitats de lleure de Catalunya en el que, tot i que afirmen que “tot i entendre que la situació d'excepcionalitat demana prendre noves mesures”, no comparteixen la decisió presa, que els ha “sorprès de forma negativa”.

En el comunicat, que firmen una desena d’associacions, es reclama al govern que faciliti una alternativa que permeti “recuperar el més aviat possible l’activitat educativa”, permetent que caus, esplais, casals de joves i altres centres d’educació en el lleure puguin reprendre la seva activitat habitual “amb totes les mesures de seguretat necessàries".

Es pot llegir el comunicat sencer a través d’aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou