Les novetats del nou conveni del lleure educatiu i sociocultural

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les novetats del nou conveni del lleure educatiu i sociocultural

Resum: 

L’acord preveu un augment salarial de l’1,5% per als 30.000 treballadors del sector.

Les negociacions per al tercer conveni del lleure educatiu i sociocultural van començar fa més de quatre anys, just quan va acabar la vigència del segon conveni, el desembre de 2010.

Finalment, aquest 10 de març la comissió negociadora, formada per les patronals ACELLEC, ACCAC i LA CONFEDERACIÓ i els sindicats CCOO i UGT, es va reunir per signar el tancament de les converses.

Algunes de les novetats que preveu el nou conveni són:

  • Un augment salarial de l’1,5% global durant la vigència del conveni (l’increment serà del 0,5%, amb efecte retroactiu, a partir de l'1 de setembre de 2014; del 0,5% a partir de l'1 de gener de 2015 i del 0,5% a partir de l'1 de setembre de 2016). Les empreses del sector disposen d'un període de dos mesos des de la publicació del conveni per a l'aplicació retroactiva dels salaris.
  • Es consolida el manteniment dels sous en el període que va des de la darrera revisió salarial publicada al DOGC el maig de 2011 i el 31 d'agost de 2014.
  • Avenços importants en matèria de protecció a la maternitat i paternitat, com ara el dret d’acumulació d’hores de lactància en 30 dies naturals.
  • Millores en els permisos retribuïts.
  • Incorporació de la figura professional de l'informador juvenil.

Aquest conveni tindrà vigència fins a desembre de 2016 i serà d'aplicació i obligat compliment des del moment de la seva publicació al DOGC.

“CCOO valorem positivament el resultat que millora substancialment les condicions que establia el segon conveni”, explica el sindicat. L'ACELLEC destaca que també es permetrà major flexibilitat a l'hora de gestionar els recursos humans de les empreses sense que això afecti els drets laborals dels empleats.

Afegeix un comentari nou