Les persianes del Raval reflectiran la memòria del barri

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les persianes del Raval reflectiran la memòria del barri

Ravalnet

Resum: 

El projecte Ítaka ha obert una convocatòria destinada a intervenir 12 persianes de la zona de Raval Sud. Busca vuit artistes que plasmin a les persianes la memòria arrelada al territori.

Ítaka és un projecte d'inserció laboral que desenvolupen quatre entitats del Raval: Fundació Joan Salvador Gavina, el Teb, AEIRaval i Impulsem SCCL. Ofereix formació específica i a mida en el manteniment i pintura de persianes metàl·liques, així com el desenvolupament de competències emprenedores.

En aquesta setena edició del projecte, que està en marxa des del mes d'octubre de 2016, incorpora un nou vessant: la realització d'intervencions artístiques. En una primera convocatòria es van pintar 15 persianes al voltant de la temàtica "el cinema com a fàbrica de somnis", que va ser triada de manera comunitària. I ara han llançat la segona convocatòria. En aquesta ocasió la temàtica proposada és "la memòria arrelada al territori".

Els i les artistes hauran de proposar obres artístiques al voltant de la memòria arrelada al territori

Els/les artistes que hi participin tindran l'ajuda d'un grup de joves del Centre Obert Joan Salvador Gavina, que estan fent una recerca al voltant de la memòria del barri, especialment, de les ubicacions on s'intervindrà. Exposaran els resultats de la seva cerca en una sessió de treball que tindrà lloc el 4 d'abril. En aquesta trobada també s'adjudicaran les persianes.

Les persones interessades a participar-hi hauran d'enviar tres imatges representatives de l'obra artística que proposen a l'adreça projecte.itaka[arrova]gmail.com, tot indicant la referència "2a Conovocatòria Projecte Ítaka". La data límit per fer-ho és el 30 de març.

El dia 31 es donaran a conèixer les propostes seleccionades. Aquestes s'hauran de comprometre a participar en la sessió de treball del 4 d'abril i a realitzar la intervenció entre el 22 i 23 d'abril de 2017. Hi haurà una compensació econòmica de 100 euros per cada persiana.

Afegeix un comentari nou