L'escoltisme català decideix conservar les tres entitats que el conformen

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: Som de cau
Font: Som de cau
 Font: Som de cau
Font: Som de cau
 Font: Som de cau
Font: Som de cau

L'escoltisme català decideix conservar les tres entitats que el conformen

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Les tres entitats escoltes de Catalunya decideixen conservar la seva forma orgànica descartant la proposta de fusió.

Aquest cap de setmana, més de 2.100 joves caps (monitors i monitores) de més de 160 agrupaments escoltes han participat a les Assemblees Generals de les tres entitats escoltes de Catalunya per decidir el futur de l’escoltisme català. Les assemblees d’Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han tingut lloc a Canyelles, Cerdanyola del Vallès i Olesa de Montserrat, respectivament.

Més de 5.000 caps estaven citats en aquests espais de decisió per afrontar una cita clau per la definició del futur de l’escoltisme català, votant la proposta d’associació única d’escoltisme, oberta i catalana. La construcció d’aquesta associació única es va engegar ara fa quasi 10 anys i la votació de la proposta representava la culminació d’aquest procés participatiu.

A la demanda de crear una associació única d’escoltisme català d’acord amb la documentació presentada a les assemblees els i les caps escoltes s’han decantat per conservar la forma orgànica de les seves entitats, descartant d’aquesta manera la proposta de fusió.

L’escoltisme català remarca que, tot i la decisió presa, el moviment surt reforçat del treball dut a terme conjuntament que ha contribuït a transformar les entitats, a aproximar-les entre si i fixar objectius en comú. Uns objectius que plantegen treballar junts fer més i millor escoltisme a Catalunya responent a les necessitats de la societat catalana actual, aconseguir un major impacte i consolidar l’escoltisme com a referent en l’educació d’infants i joves al nostre país.

Aquests quasi 10 anys de treball i de debats, no en va, donen un gran impuls a l’escoltisme català, un moviment molt viu, dinàmic i divers que compta amb més de 20.000 membres arreu del territori català i que no para de créixer -ha augmentat un 21,5% en els darrers 5 anys- adaptant-se als canvis i a l’evolució de la societat com ha fet sempre.

Les tres associacions seguiran doncs treballant conjuntament a nivell local, nacional i internacional. A nivell local, reforçant el vincle que avui en dia ja uneix als agrupaments escoltes en els barris i pobles del nostre país. A nivell nacional, coordinant l’acció de les tres entitats per aconseguir el màxim reconeixement del moviment i contribuint en la construcció del país des de la participació en debats de la vida col·lectiva tot aportant la visió d’un moviment jove i transformador. I finalment, posicionant l’escoltisme català i la seva realitat en el pla internacional.

Les assemblees van comptar amb les intervencions de la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, i la directora general de Joventut, Norma Pujol, entre d’altres, que van reconèixer “l’enorme tasca de l’escoltisme que educa joves conscients i crítics amb el món on viuen i on volen viure, i els valors que trasllada” i “l’escoltisme com un actiu importantíssim del nostre país, que forma part del patrimoni col·lectiu de Catalunya, des del punt de vista cultural, educatiu i social”, respectivament.

El president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), Joan Guisado, per la seva banda i en referència als resultats de la votació va remarcar i posar en valor el caràcter divers d’aquest moviment “L’escoltisme ha votat mantenir l’estructura de les entitats perquè es reconeix a si mateix com un moviment divers i fa d’aquesta diversitat una font d’enriquiment col·lectiu. El futur de l’escoltisme és il·lusionant, les xifres ho avalen. I l’encarem amb ganes de treballar les tres entitats colze a colze, com hem fet fins ara, per servir al país fent més i millor escoltisme”.

Afegeix un comentari nou