L'escoltisme català decideix el seu futur aquest cap de setmana

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Votacions amb urna a l'AGO de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Votacions amb urna a l'AGO de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

L'escoltisme català decideix el seu futur aquest cap de setmana

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

S'espera que 1.800 assisteixin a les assemblees d'Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, que se celebren aquest cap de setmana sota el lema "Decidim futur!".

Les Assemblees Generals Ordinàries (AGO) d’Acció Escolta de Catalunya (AEC), Escoltes Catalans (EC) i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) tindran lloc el cap de setmana del 17 i 18 de novembre. Enguany les tres poblacions que donen acollida a les assembles d'aquestes tres entitats que integren la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge han seran Canyelles, Cerdanyola del Vallès i Olesa de Montserrat respectivament.

Més de 5.000 voluntaris i voluntàries (caps, persones formadores i responsables associatives) han estan convocats i convocades a les assemblees per dir la seva i decidir si continuen amb el full de ruta aprovat el 2014 per a la construcció d’una nova associació d’escoltisme català i incidir, per tant, sobre el futur de l'escoltisme al nostre país. L'aprovació de la proposta d’associació única d’escoltisme català suposaria la fusió de les tres entitats escoltes de Catalunya en una de sola.

L'escoltisme català amb el lema ‘Decidim futur!’, escollit per a les assemblees d'enguany, vol donar també visibilitat al fet que els escoltes creixen en l’esperit crític i participen de la presa de decisions dels equips i unitats des de ben petits. Que emprenen el compromís de millorar el futur del seu entorn i d’educar per a la transformació social i que acompanyen les persones que transformaran la societat i que treballaran per “deixar el món millor de com l’han trobat”, lema de l'escoltisme.

Les tres assemblees tenen en comú que hi participen tots aquells i aquelles joves que formen part d’un Consell d’Agrupament o dels equips associatius, i que són el màxim òrgan de presa de decisions per a les entitats. Les Assemblees Generals Ordinàries (AGO) són també una oportunitat per trobar-se i fer cohesió entre caps, formadors/es i responsables associatius que dia a dia fan realitat l’escoltisme i el guiatge a Catalunya.


Afegeix un comentari nou