L'escriptura com a teràpia per recuperar-se de la violència masclista

Colectic - Comunitari
Campanya de crowdfunding #SomHEROIES Font: Tamaia
Campanya de crowdfunding #SomHEROIES Font: Tamaia
Frase d'una participant de Tamaia Font: Tamaia
Frase d'una participant de Tamaia Font: Tamaia

L'escriptura com a teràpia per recuperar-se de la violència masclista

Colectic - Comunitari

Resum: 

Tamaia posa en marxa una campanya de micromecenatge per poder posar en marxa un grup d'escriptura terapèutica i creativa per a dones que pateixen maltractament.

Oferir a les dones que patien una situació de violència una eina més per nodrir els seus processos de recuperació. Aquest va ser l'objectiu de taller d'escriptura terapèutica que va posar en marxa Tamaia l'any 2004. Fruit d'aquell taller van editar el llibre "Ni príncipes ni perdices. Set històries de dones que diuen prou", que recull els textos de les dones que van participar al grup.

Ara, volen ampliar l'experiència amb un nou grup i amb noves idees. Per poder-ho fer possible, han engegat la campanya de crowdfunding #SomHEROIES. Amb els diners que obtinguin tindran en marxa el taller d'escriptura terapèutica durant sis mesos, amb la facilitació d’una dona especialitzada en escriptura terapèutica i una dona terapeuta de l’equip de Tamaia. Seran 12 sessions amb 3 hores de durada.

Els objectius que es marquen són:

  • Augmentar les possibilitats de sortir d’una situació de maltractament.
  • Ampliar el nombre de dones en procés de recuperació mitjançant un nou grup.
  • Donar veu a les dones.
  • Oferir una altra eina per enfrontar la violència, de caràcter terapèutic des de dos vessants: pel que té de sanadora l’escriptura de la pròpia experiència, i pel fet de ser un taller grupal, on les dones se senten acompanyades en un espai còmode on compartir i rebre el suport d’altres dones en la mateixa situació, així com d’expertes en escriptura i de les terapeutes de Tamaia.
  • L'edició final d’un llibre que recopili els textos elaborats.

Afegeix un comentari nou