Lola Vendetta i Carme Ruscalleda inauguraran la Fira d’Economia Social i Solidària de Catalunya

Colectic
Una activitat durant l'edició de la FESC del 2018. Font: Xarxa d'Economia Solidària (XES)
Una activitat durant l'edició de la FESC del 2018. Font: Xarxa d'Economia Solidària (XES)

Lola Vendetta i Carme Ruscalleda inauguraran la Fira d’Economia Social i Solidària de Catalunya

Colectic

Resum: 

La FESC torna al recinte de la Fabra i Coats amb una proposta més dinàmica i activitats ininterrompudes.

L’onzena edició de la Fira d’Economia Social i Solidària de Catalunya (FESC) torna al recinte de la Fabra i Coats del 21 al 23 d'octubre.

Carme Ruscalleda, cuinera de prestigi internacional que ha sabut defensar el producte de la terra i l’alimentació sostenible, i Lola Vendetta, dibuixant, escriptora, cantautora i ferma defensora del feminisme, seran les encarregades d'inaugurar-la, juntament amb l’humorista Joel Díaz. Ho faran des de la sala Berta Cáceres, que allotjarà la fira per primer cop, ja que la distribució s'ha hagut d'adaptar a les obres del recinte.

Les més d'un centenar d'entitats que exposaran, com cada any, els seus productes i serveis ètics i sostenibles quedaran repartides en espais exteriors i interiors amb la idea d'esponjar l'espai i recuperar l'aforament perdut l'any passat amb la pandèmia.

Les expositores tornaran a estar agrupades per sectors econòmics i, enguany, a més d'ocupar una o mitja taula, podran ser-hi per franges horàries o de forma virtual mitjançant la disposició d'una pantalla tàctil a la nau Elisa Garcia.

Demostraran, un cop més, com hi ha alternatives al capitalisme en tots els àmbits, des de l'habitatge, a la mobilitat, el tèxtil o les finances, passant per la salut, la cultura, l'alimentació i la tecnologia. És un fet: l'economia social i solidària pot donar resposta a les necessitats de la societat.

Una fira més dinàmica

Aquest any la fira comptarà amb un escenari al pati d'entrada on hi haurà activitats ininterrompudes durant el cap de setmana com ara presentacions de llibres i d'eines o espais de reflexió i memòria històrica.

A la mateixa ubicació, hi haurà un espai d'entrevistes i debats curts impulsat per La Directa on es parlarà de temàtiques importants per a l'economia social i solidària com ara l'autoexplotació, la viabilitat econòmica, el feminisme o l'antiracisme.

En aquest mateix indret hi haurà també un servei de restauració.

L'app de la FESC

Dissenyada per Jamgo i de programari lliure, aquesta aplicació, descarregable per a Android, us ajudarà a situar-vos a la fira i us informarà sobre totes les activitats.

La FESC no és l'única celebració de l'economia social i solidària d'aquest octubre: el 7, 8 i 9 torna el Festival Esperanzah al Prat de Llobregat. El festival cooperatiu comptarà amb xerrades i tallers sobre salut emocional, cultura transformadora i justícia global, i amb els concerts de Tremenda Jauría, Tribade, Adala, Auxili, Xiula i El Pot Petit, entre altres.

Afegeix un comentari nou