L’onada de calor afecta les activitats de lleure a la natura

Suport Tercer Sector
Fins a 275 municipis es troben en zones on el Pla ALFA 3 està activat. Font: Freepik.
Fins a 275 municipis es troben en zones on el Pla ALFA 3 està activat. Font: Freepik.
La previsió és que el protocol es mantingui fins a la mitjanit del divendres 22 de juliol. Font: Freepik.
La previsió és que el protocol es mantingui fins a la mitjanit del divendres 22 de juliol. Font: Freepik.

L’onada de calor afecta les activitats de lleure a la natura

Suport Tercer Sector

Resum: 

La Generalitat ha activat el Pla ALFA 3, el nivell extrem de perill d’incendi, com a mínim fins a la mitjanit del 22 de juliol.

Bona part del territori català es troba en situació d’alerta per l’onda de calor, el que provoca que augmenti el perill d’incendi forestal. Fins a 275 municipis es troben en zones on el Pla ALFA 3 està activat (i gairebé la resta del territori està en el pla ALFA 2), per risc extrem. En aquest sentit, la previsió és que el protocol es mantingui fins a la mitjanit del divendres 22 de juliol.

El pla activat provoca una sèrie de limitacions que poden afectar aquelles entitats que estiguin duent a terme activitats de lleure en els municipis en nivell 3. Per tant, cal que estiguin atentes a les indicacions i limitacions. De fet, hi ha organitzacions que ja han hagut de cancel·lar activitats de lleure per desenvolupar-se en aquestes àrees.

En les zones amb el nivell 3 activat queden limitades les següents activitats:

  • Suspeses les activitats d’educació en el lleure com ara acampades, rutes i activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli habitat o població.
  • Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades al voltant de les cases de colònies o edificis on es faci nit.
  • No es poden realitzar sortides ni bivacs fora dels límits de la casa.
  • Els casals restringeixen les activitats als nuclis urbans.

Davant d’aquesta situació, el govern ha recordat les accions que cal tenir en compte seguir per evitar el risc d’incendi forestal:

  • No s’han de llençar burilles.
  • Està prohibit encendre foc i llençar coets o qualsevol altre artefacte de pirotècnia.
  • En cas de veure columnes de fum, s’ha de trucar al 112.

A més a més, els Agents Rurals han tancat els accessos a nou espais naturals: al Montgrí, al cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialb, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Per tant, totes aquelles entitats que tinguin previst fer acampades o rutes que passin per municipis on el nivell 3 estigui activat hauran de limitar la seva activitat. A més a més, en termes generals es recomana limitar les rutes i activitats, tot i que sigui en àrees de nivell 2. D’una banda, per evitar el risc d’incendi i, de l’altra, per evitar possibles problemes de salut (com ara cop de calor).

Afegeix un comentari nou