MEG convoca caps i responsables de l’associació per renovar l’entitat

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Les assemblees generals ordinàries són l’òrgan de govern més important de MEG. Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
S'espera que centenars de joves d'arreu de Catalunya es trobin el proper 27 de novembre a Barcelona. Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Les AGO se celebren anualment i cada any tenen lloc en una de les vuit demarcacions de MEG. Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

MEG convoca caps i responsables de l’associació per renovar l’entitat

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha convocat la 46a Assemblea General Ordinària (AGO) de l’entitat sota el lema ‘Som llavor de canvi’.

S’espera que centenars de joves voluntaris i voluntàries d’arreu de Catalunya es reuneixin el diumenge 27 de novembre al Teatre Coliseum de Barcelona per assistir a l’assemblea que MEG celebra anualment. Enguany, l’AGO té un contingut històric: es votaran i, si escau, es formalitzaran els canvis substancials que l’entitat fa mesos que treballa internament sota el projecte ‘Canviem per canviar el món'.

Es vol renovar el model de governança democràtica, el mètode pedagògic, i la definició i valors de l’entitat. Concretament, es portarà a votació una modificació dels estatuts referent a l’estructura de l’entitat, avançant cap a una organització més horitzontal, equilibrada i sostenible, que posi al centre la pedagogia.

També es volen fer canvis en els marcs metodològic i ideològic. En aquest últim, es proposa una nova definició de confessionalitat de l’entitat, que es vol declarar com a oberta a totes les creences i confessions. També es planteja una nova definició d’entitat feminista i s’aposta per fer una reformulació dels valors de l’associació.

Anys de feina per arribar al canvi

‘Canviem per canviar el món’, el projecte de transformació de MEG, es va iniciar amb l’aprovació d’un pla estratègic l’any 2019. L’objectiu principal és adaptar l’entitat als nous reptes socials i mediambientals. Durant aquest temps, el projecte ha involucrat tant agrupaments escoltes i guies com comissions amb persones expertes.

No és la primera trobada multitudinària que MEG celebra per treballar la transformació d’entitat. El mes de maig d’aquest mateix any, va tenir lloc la trobada Emboliquem la TroCa, que va comptar amb més de 500 participants. Va consistir en un espai de debat i reflexió perquè els diversos membres de l’entitat que fan de caps (monitors i monitores) i responsables de l’associació poguessin treballar i fer propostes de millora a tots aquells aspectes de l’entitat que volen millorar.

L’Assemblea General Ordinària de MEG

Les AGO són l’òrgan de govern més important de l’entitat. Cada any, uns 800 joves d’arreu de Catalunya participen en les assemblees generals de MEG per exercir el seu dret a decidir en els afers de l’entitat i preparar-se per al nou curs.

L’assemblea la integren totes les persones afiliades a l’entitat, majors d’edat, amb algun càrrec actiu dins d'un agrupament escolta i guia, als equips de demarcació d’arreu del territori, o en els equips generals de MEG.

Els escoltes i les guies també viuen l’assemblea com un moment de trobada i celebració. A més del plenari, que té lloc en diumenge, durant tot el cap de setmana s’hi organitzen activitats i espais d’oci per fer xarxa, compartir projectes i teixir vincles. MEG és una de les entitats juvenils més nombroses de Catalunya, amb prop 16.000 infants i joves i uns 3.000 joves que fan de caps.

Afegeix un comentari nou