Micromecenatge per a ‘La Lluita Continua’ contra la impunitat i l’auge de l’extrema dreta

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
Cartell de la campanya 'La lluita continua' en homenatge a Guillem Agulló Font: La lluita continua
Cartell de la campanya 'La lluita continua' en homenatge a Guillem Agulló Font: La lluita continua

Micromecenatge per a ‘La Lluita Continua’ contra la impunitat i l’auge de l’extrema dreta

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

‘La Lluita Continua’ és una campanya de mobilització social i política i de recuperació de la memòria democràtica que pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló.

Guillem Agulló i Salvador era un jove antifeixista valencià que va ser assassinat per les seves idees a mans d’un grup de militants d’extrema dreta fa 26 anys. El seu assassinat i el judici del seu cas donen peu a La Lluita Continua una campanya d’impacte social i polític que pretén promoure la memòria del jove Agulló, denunciar la impunitat de l’extrema dreta durant els darrers 40 anys al país, reivindicar la històrica lluita antifeixista i alertar sobre l’auge de renovats discursos xenòfobs i racistes.

Una campanya de 6 accions
  • El ‘Manifest per a la vida’

Un manifest, al qual persones i entitats s’hi poden sumar, que alerta sobre un feixisme renovat que es presenta sense complexos a les institucions i als carrers i que reivindica la vida.

  • La pel·lícula ‘La mort de Guillem’

Dirigida de Carlos Marques-Marcet la pel·lícula se centra en l’assassinat de Guillem Agulló i sobretot en la lluita dels seus pares perquè aquesta mort es reconegui com una mort política i no com una simple baralla entre bandes. Una mort que a poc a poc esdevé símbol de lluita.

  • ‘Concert per a la vida. Homenatge a Guillem Agulló’

El 26 de març a Barcelona i l’1 d’abril a València tindrà lloc un concert homenatge de música reivindicativa que compta amb grups com Opció K-95, Smoking Souls i Ovidi5-Columa Guillem Agulló per ajudar a difondre el cas.

  • ‘Guillem’, el llibre

L’escriptora Núria Cadenes posa les paraules en una novel·la documental que se submergeix en el cas d’Agulló, retratant un dels exemples més esgarrifosos de la impunitat amb què actua el feixisme, tal com diu ella mateixa.

  • El cicle de xerrades ‘Conscienciació, reivindicació i memòria’

‘Guillem’: Els pares del Guillem explicaran com és la lluita política per la memòria del seu fill.

‘100 maneres d’acabar fàcilment amb el feixisme’: Professionals i militància donaran les claus de com fer desaparèixer l’extrema dreta, com han fet els antifeixistes a Grècia.

‘El feminisme mata feixistes’: El feminisme decidit a posar fi a totes les opressions que pateixen les dones plantarà cara al feixisme que creix arreu amb una agenda que diu voler destruir ‘la ideologia de gènere’.

‘El periodisme o és antifeixista o no és periodisme’: “Serà el feixisme victimista que reclama llibertat d’expressió per a la seva ideologia qui callarà violentament la veu de tota la resta” partint d’aquesta advertència de Karl Popper es durà a terme un debat sobre si l’únic periodisme possible és antifeixista.

  • El web ‘Crims d’odi’

Aquest web és una eina contra la impunitat dels crims d’odi. Recull tota la documentació disponible dels crims i un mapa interactiu de les víctimes de delictes d’odi que ha hagut a l’Estat espanyol entre 1990 i 2019. Són autors d’aquest treball d’investigació els periodistes David Bou i Miquel Ramos.

Micromecenatge per a fer-la possible

‘La lluita continua’ necessita col·laboració per al seu finançament, per aquest motiu aquest mes de desembre ha començat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Dels 100.000 € que necessita per assolir l’objectiu, ja en porta recaptats més de 82.000 i el termini per a col·laborar-hi finalitza el 7 de gener.

El col·lectiu impulsor d’aquesta proposta anima a les entitats a col·laborar-hi oferint-les recompenses específiques per a elles:

  • Aportant 300 €: Passi exclusiu de la pel·lícula al seu espai
  • Aportant 1000 €: Passi especial amb l’equip de la pel·lícula i 20 entrades per al concert
  • Aportant 3000 €: Productor associat dels esdeveniments de la campanya

També hi poden col·laborar persones a títol personal amb recompenses com entrades per la pel·lícula o pel concert, exemplars del llibre, etc.

Afegeix un comentari nou