Mostra FIRE!!, cinema LGBT que crida a seguir rebel·lant-se i reivindicant

 Font:
Font:

Mostra FIRE!!, cinema LGBT que crida a seguir rebel·lant-se i reivindicant

Resum: 

Creat l'any 1995, FIRE!!, que llavors s'anomenava Mostra Lambda, va ser el primer festival de temàtica gai i lesbiana d'Espanya. Enguany arriba a la vintena edició amb esperit de lluita.

Organitzada pel Casal Lambda, la Mostra FIRE!! celebra el seu 20 aniversari "amb una programació de luxe" i més de 10 activitats paral·leles, com ara projeccions a l'aire lliure, presentacions de llibres, concerts en directe, tallers de gènere i el Trans-Art-Cabaret. També ofereix un programa educatiu dedicat al bullying i l'homofòbia a les escoles.

El festival es realitzarà del 2 al 12 de juliol, a l'Institut Francès, Barcelona. Algunes activitats paral·leles tindran lloc ja des del 25 de juliol a diferents espais de Barcelona (FNAC Triangle, Pista Aurora, Sala Hiroshima, Sala Apolo i la Llibreria Calders), així com al Cinema Catalunya de Terrassa i el Cinema Truffaut de Girona.

Amb una programació centrada a Estats Units com a país convidat, i a Llatinoamèrica amb pel·lícules de Xile, República Dominicana, Brasil, Argentina i Veneçuela, presenta un total de 43 títols, entre llargmetratges, documentals i curtmetratges, 12 d'ells estrenes al nostre país.

La mostra s'adreça a "totes les persones interessades en els drets humans, el bon cinema, la música i altres expressions artístiques" i els anima a " no ser complaents ni conformistes i a portar el foc de la rebel·lia allà on faci falta: la pròpia casa o qualsevol lloc del món".

La imatge gràfica d'aquesta edició està molt relacionada amb el foc i s'inspira en una acció que va realitzar l'artista Alejandro Jodorowsky l'any 2008: Va cremar un armari a Barcelona "com a símbol màgic de l'alliberament, de l'acceptació i la llibertat".

El Casal Lambda de Barcelona és un centre associatiu sense ànim de lucre que té com a objectiu la normalització del fet homosexual que des de 1976 ofereix a gais i a lesbianes un espai de trobada i orientació, i un centre d'informació i documentació sobre sexualitat dirigit a professionals i investigadors.

Afegeix un comentari nou