Neix Tic Tac Bank, un nou banc de temps en línia

 Font:
Font:

Neix Tic Tac Bank, un nou banc de temps en línia

Resum: 

No pagar pels serveis, sinó intercanviar-los amb d'altres persones del nostre municipi o ciutat. Això és el que busca la plataforma Tic Tac Bank, un banc de temps en línia que acaba de néixer i té l'aspiració de funcionar a tot l'Estat espanyol.

Classes de guitarra o d'idiomes, el disseny d'una plana web o donar un cop de mà amb les tasques de la llar són alguns dels serveis que es poden intercanviar a través de Tic Tac Bank. Aquest banc de temps està promogut pel dissenyador Jose L. Torres, amb la col·laboració d'altres persones, i sorgeix com mesura de resposta davant la necessitat d'una alternativa al pagament per servei. Es tracta d'una iniciativa social que posa en contacte usuaris de la mateixa ciutat interessats en intercanviar serveis.

La Viquipèdia explica que "un banc de temps és una iniciativa comunitària d'intercanvi de temps, que emula simbòlicament el funcionament d'un banc, però en el qual allò que es presta i es rep és temps dedicat a serveis a les persones". Així, es crea un mecanisme d'intercanvi multilateral que té per objectiu establir una xarxa d'ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris d'un barri, poble o ciutat. Tic Tac Bank no és el banc de temps d'una ciutat en concret, sinó que pretén funcionar a tot l'estat, però, posant en contacte persones de la mateixa ciutat. Això és possible de la mà d'Internet. Els usuaris i usuàries de Tic Tac Bank es comuniquen a través d'una plataforma on-line, on es posen en contacte amb persones que viuen a prop. Així, els intercanvis s'acorden mitjançant la xarxa, però es poden materialitzar de manera presencial.

Els intercanvis, és a dir les aportacions a la comunitat i els serveis rebuts, es controlen amb un sistema de crèdits del temps. Aquests crèdits de temps tenen el valor d'un servei d'una hora aproximadament. Així, una persona que presta un servei a algú de la comunitat, guanyarà 1 crèdit, que després podrà bescanviar per un servei d'una altra persona.

El primer pas per formar part de la comunitat de Tic Tac Bank és registrar-s'hi emplenant aquest formulari, on també caldrà especificar què pots oferir i la teva disponibilitat. A partir d'aquí, podràs començar a intercanviar serveis!

Afegeix un comentari nou