Neixen els Centres Escoltes, una xarxa d'equipaments amb valors

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neixen els Centres Escoltes, una xarxa d'equipaments amb valors

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Des de les instal·lacions fins a la manera de funcionar, als Centres Escoltes tot està en línia amb valors de l’escoltisme i el guiatge com el compromís, el voluntariat, la participació o el treball en equip. Aquests equipaments, inaugurats aquest mes de juny, permeten a entitats, associacions i particulars oferir una proposta educativa global en les seves formacions, sortides o activitats.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la Fundació Josep Sans han inaugurat aquest mes de juny els Centres Escoltes, una xarxa d’equipaments on tots els elements (les instal·lacions, el funcionament, l’entorn, etc.) estan pensats d’acord amb valors propis de l’escoltisme i el guiatge com el compromís, el voluntariat, la participació o el treball en equip.

Així, els Centres Escoltes funcionen de manera autogestionada pel grup que s’hi allotja, que es fa càrrec de la cuina, neteja, serveis, etc.; i les instal·lacions reuneixen unes condicions ambientals específiques per ser respectuoses amb el medi ambient. Pel lloc on es troben i el tipus d'equipament, ofereixen possibilitats pedagògiques diverses en contacte amb la natura.

Un refugi i una aula natura

Des d'aquest mes de juny, els Centres Escoltes estan a disposició d'entitats, associacions, centres educatius, grups o particulars que vulguin gaudir-ne per realitzar-hi sortides, formacions, excursions o altres tipus d’activitats.

Actualment la xarxa disposa de dos equipaments:

  • Aula Natura Can Palós (Sant Boi de Llobregat, Baix Llobregat). Masia situada en un espai natural privilegiat dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona, envoltada de boscos i amb una plantació recuperada de vinyes. Ben a prop hi passa l’Anell Verd, un itinerari per a vianants i ciclistes que recorre espais d’interès paisatgístic i cultural de la zona.
  • Refugi Mas Olivet (Maçanet de Cabrenys, Alt Empordà). Des d’aquesta antiga casa recuperada, en ple Pirineu gironí, podem gaudir de paisatges exhuberants i d’una vegetació rica i variable. L’entorn ofereix moltes possibilitats per a fer-hi travesses –el GR-11, per exemple, hi passa ben a prop- o descobertes diferents, com la del Pantà de Boadella.


Les reserves als Centres Escoltes es poden fer a través del seu web.

Afegeix un comentari nou