Neus Payerol: "Manquen recursos per a la inclusió d'infants amb TEA a l'escola ordinària"

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
La Neus Payerol és presidenta de la Federació Catalana d'Autisme. Font: Carlos Faneca
La Neus Payerol és presidenta de la Federació Catalana d'Autisme. Font: Carlos Faneca.
 Font: Pixabay (Llicència CC)
Segons la Neus Payerol, encara s'ha de treballar per a la inclusió dels nens amb TEA a l'escola ordinària. Font: Pixabay (Llicència CC).
 Font: Pixabay (Llicència CC)
El Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme se celebra el 2 d’abril. Font: Pixabay (Llicència CC).

Neus Payerol: "Manquen recursos per a la inclusió d'infants amb TEA a l'escola ordinària"

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Parlem amb la presidenta de la Federació Catalana d’Autisme sobre la inclusió social, laboral i educativa de les persones que pateixen autisme, un trastorn que afecta un de cada 160 infants a tot el món.

El Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme se celebra cada 2 d’abril amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre la necessitat d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen autisme i trencar els mites que encara avui dia existeixen al voltant d’aquest tipus de trastorn. Es tracta d’un dia de rellevància mundial ja que els Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) afecten un de cada 160 infants segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A Catalunya, la Federació Catalana d’Autisme, que representa un total de 23 entitats, treballa cada dia per aconseguir una inclusió plena de les persones amb TEA en els àmbits escolar, social i laboral. A més, posa de manifest la necessitat que les persones amb autisme siguin ateses segons l’especificitat de la seva condició per professionals qualificats.

Neus Payerol, presidenta de la federació i directora de la Fundació Junts Autisme, ens parla de les dificultats que es troben encara avui dia les famílies amb nens i nenes amb autisme, de l’educació d’aquests en escoles ordinàries i de la inserció laboral posterior, així com dels principals reptes que té l’administració. “L’espai que es dedica a un nen amb autisme és molt insuficient i estem parlant d’un trastorn que afecta diferents àrees del seu desenvolupament”, denuncia Payerol.

Afegeix un comentari nou