"No és no": Festes de la Mercè sense agressions sexistes

Autor/a: 
Núria Alonso
 Font:
Font:
 Font:
Font:

"No és no": Festes de la Mercè sense agressions sexistes

Autor/a: 
Núria Alonso

Resum: 

La campanya ha estat de caràcter informatiu i preventiu i ha portat com a lema "Màxima diversió, Mínima molèstia!".

La Federació Catalana d'Associacions d'activitats de Restauració i Musicals i l'Ajuntament de Barcelona han dut a terme aquesta campanya per promoure una actitud respectuosa durant la franja horària nocturna. Es calcula que ha arribat a més de 500.000 persones.

Sota el lema "Maximum Fun, Minimum Disturbance!" (Màxima diversió, Mínima molèstia!), la campanya ha perseguit els objectius de reduir el soroll a la via pública, especialment per fumar al carrer i a la sortida d'actes i locals, així com evitar les actituds irrespectuoses i el consum d'alcohol a l'espai públic fora de les zones autoritzades.

Però aquest any la campanya ha inclòs un element més: s'ha volgut reforçar la idea de viure les festes amb respecte incloent el missatge "NO és NO", un lema clàssic del feminisme. D'aquesta manera s'ha volgut promoure unes festes sense agressions sexistes.

La campanya ha tingut també sublemes en català, castellà i anglès: "Viu la festa amb respecte" ("Party with Respect"), "Beu amb responsabilitat" ("Drink with Responsibility") i "Si surts fora a fumar, fes-ho amb respecte" ("If you go out to smoke do it with respect").

Les imatges que han estat creades amb aquestes frases s'han imprés en format pòster i flyer. Hi han participat diversos promotors equipats amb indumentària de la campanya que han penjat els cartells als accessos i a l'interior de 450 locals de restauració i d’oci nocturn de Barcelona.

En el marc de la campanya, els promotors cívics també han repartit 10.000 polseres amb el lema de la campanya agraint simbòlicament el respecte mostrat.

Afegeix un comentari nou