NOVACT es solidaritza amb el poble iraquià

 Font:
Font:
 Font:
Font:

NOVACT es solidaritza amb el poble iraquià

Resum: 

L'organització publica en la seva pàgina web un vídeo que mostra els actes de protesta que han tingut lloc a Baghdad aquest mes d'agost.

L'Institut Internacional per a l'Acció Noviolenta mostra el seu recolzament als actes reivindicatius que estan tenint lloc a l'Iraq en el marc de la campanya que porta el hashtag #withIraqidemos.

Amb aquesta campanya s'està convidant l'opinió pública a enviar missatges de suport al poble iraquià a través de les xarxes socials. Es recomana fer servir imatges i selfies amb missatges que l'animin.

NOVACT mostra al seu web un vídeo sobre les recents manifestacions que han tingut lloc a l'Iraq i que porta el nom 220 Volts Justice. Cada divendres el poble Iraquià està sortint al carrer per denunciar la situació de corrupció que pateix el país.

Durant aquest estiu hi ha hagut a l'Iraq una gran manca de serveis bàsics, sobretot talls en els subministrament d'electricitat, que han provocat la sortida dels ciutadans i ciutadanes al carrer demanant solucions. L’assassinat de Muntazar al-Hilfi per part de la policia el passat més de juliol a Al-Madina, situat al nord de Bàssora, ha fet que les protestes massives s'intensifiquin, sobretot a les ciutats del centre i el sud del país.

Els manifestants són majoritàriament joves activistes que demanen un Estat laic, el respecte als drets de les dones i dels treballadors, així com acabar amb la segregació de les poblacions sunnites i xiïtes. La participació de la població femenina en els actes de protesta està sent molt important.

Les mesures aprovades l'11 d'agost pel Parlament iraquià no han estat suficients, i els ciutadans i ciutadanes estan disposats a continuar sortint al carrer fins que es portin a terme de forma efectiva. Aquestes mesures suprimien els càrrecs de vicepresident de la república i de viceprimer ministre, tornar a obrir casos pendents de corrupció i assignar-ne jutges.

Afegeix un comentari nou