Oberta la convocatòria Mater Art Community de residències artístiques per a mares

Colectic-comunitari
Participants de la residència Mater Art Community. Font: Base Ò
Participants de la residència Mater Art Community. Font: Base Ò

Oberta la convocatòria Mater Art Community de residències artístiques per a mares

Colectic-comunitari

Resum: 

El programa de la cooperativa Base Ò s'obre per primera vegada a la Fabra i Coats: Fàbrica de creació.

La convocatòria Mater Art Community per a mares creadores ja està oberta a candidatures fins al 15 d'abril. Després d'un pilot a la fàbrica de creació Fabra i Coats i d'una residència a La Capella, la cooperativa Base Ò l'ha volgut compartir per primera vegada amb treballadores de la cultuta i artistes que maternen de totes les disciplines artístiques.

A l'hora de fer el procés de selecció, prioritzaran les mares amb criatures de 0 a 5 anys, tot i que està obert a qualsevol persona que s'encarregui de la criança, també a pares.

El programa ofereix una residència artística a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació durant vuit setmanes amb un servei de cura infantil dissenyat per Prohibit No Tocar, col·lectiu liderat per la pedagoga Berta Génova, que fa servir elements reciclats i no tòxics. D'aquesta manera, les mares poden dedicar-se a crear sense interrupcions, apunta Mar Merino, sòcia de la cooperativa Base Ò.

A més, aporten un xec simbòlic perquè creuen que cal suport econòmic més enllà del logístic perquè sigui el màxim d'inclusiva. "Ens agradaria que fos més, però és el que ara podem aportar", comenten.

Una experiència pròpia

El programa neix fa uns anys quan Luna Coppola, també de la cooperativa, va tenir bessones amb la seva parella. Va adonar-se que "quan estàs maternant no hi ha espai per a les artistes i treballadores del sector cultural que són mares". Maternar significa, per a ella, que "has de deixar de costat la teva professió i la teva carrera per cuidar de les teves filles".

Creació i maternitat, una intersecció en expansió

Base Ò voldria que aquest programa creixés més enllà de la Fabra i Coats i poder-lo portar a molts espais i a més mares i pares que estan maternant. També poder fer les residències més permanents perquè siguin més accessibles. Tot, per posar el seu gra de sorra en la millora de la conciliació per fer de l'art un món més inclusiu: "Creiem que cal ampliar les mirades de la gent que fa art i de la gent que el consumeix".

Comentaris

Your article is a perfect article without a hitch. Thank you. My site: okbet win a ride promo

Afegeix un comentari nou