'Operació clima', un documental participatiu contra el canvi climàtic

Autor/a: 
Anna Sánchez Ribas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

'Operació clima', un documental participatiu contra el canvi climàtic

Autor/a: 
Anna Sánchez Ribas

Resum: 

Coneixes un lloc paradisíac que es trobi amenaçat pel canvi climàtic al teu país? La cadena de televisió franca-alemanya ARTE prepara un documental col·laboratiu on tu també pots participar.

'Operació clima' és un documental participatiu, on està previst que col·laborin 47 països de tot Europa. El resultat es difondrà per televisió i per Internet durant la conferència sobre el canvi climàtic COP21, que es celebrarà a París al mes de desembre.

El documental vol donar visibilitat a espais propers, únics i valuosos però alhora que siguin fràgils davant l'amenaça del canvi climàtic. Per aquest motiu, es fa una crida oberta per a que qualsevol ciutadà o ciutadana expliqui la seva preocupació per perdre un espai important a la seva vida.

Què cal fer per participar?

  1. Enregistra un vídeo (amb tauleta, telèfon mòbil o càmera) d'entre 1 i 3 minuts. Es valorarà que surtin persones, animals o plantes.
  2. Explica, també en vídeo, qui ets, de quin país vens i per què l'espai que estàs ensenyant és important per a tu. Pots compartir moments especials que hi hagis viscut o explicar per què està en perill. Ni en aquest pas ni en l'anterior, cal que incloguis música; la direcció del documental ja s'encarregarà de fer-ho.
  3. Publica el teu vídeo a Youtube, DailyMotion o Vimeo i envia l'enllaç abans del 31 d'agost.

Els millors fragments formaran part del documental. Anima't a participar i suma't al lema de la campanya 'Sigues poètic, defensa el que és teu!'.

COP21 vol que els estats es posin d'acord en reduir les emissions de gas d'efecte hivernacle amb l'objectiu de mantenir l'escalfament climàtic per sota dels 2ºC. Si no es fa res l'augment de temperatures podria ser de fins a 6ºC al 2100.

Afegeix un comentari nou