Pacte de Barcelona: proposta de les entitats per superar la crisi afrontant problemes estructurals
Comparteix
Amb l'impuls de la FAVB, la Fede.cat i el Consell d’Associacions de Barcelona, s'ha elaborat un recull d’aportacions de més de 20 organitzacions de la ciutat sobre economia, model urbà, àrea social i cultura.
Una vintena d’organitzacions de la ciutat de Barcelona, amb l’impuls de la Federació Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), LaFede.cat i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), han elaborat un recull d’aportacions concretes al Pacte de Barcelona, amb mesures per superar la crisi generada per la Covid-19 afrontant problemes estructurals.
El Pacte de Barcelona és una eina de l’Ajuntament de Barcelona per aprofitar el potencial de la ciutat per superar la crisi del Covid-19 i generar un nou impuls per a Barcelona, de manera consensuada, amb diversos agents d’àmbits com l’econòmic, el social, l’educatiu, el cultural, l’esportiu i el científic.
El CAB, Lafede.cat i la FAVB ja van expressar, fa poc menys d’un mes que, durant les primeres reunions de la convocatòria del Pacte per Barcelona, la impressió que els sectors econòmics portaven uns objectius molt clars, amb la voluntat de restablir el sistema econòmic tal com era abans de la pandèmia, motiu pel qual van reclamar la necessitat d’obrir la participació a tots els actors socials i mediambientals de la ciutat, a més de presentar el document esmentat.
Avui hem presentat en roda de premsa les propostes de 20 entitats i federacions per al Pacte per Barcelona.
— CAB (@associacionsbcn) July 2, 2020
Creiem fermament que de la crisi COVID19 només en sortirem afrontant problemàtiques estructurals. Contentes per fer sentir veu política entitats https://t.co/Jq6jktlhua pic.twitter.com/HKEmMWi2ET
Propostes de les entitats
Les entitats consideren que la resposta a la crisi no pot ser la mateixa que es va seguir per superar l'anterior del 2008. Demanen, també, que no es cometin els mateixos errors que han provocat tantes desigualtats socials, precarietat en el treball i, en conseqüència, la vulnerabilitat de les persones i de les famílies per haver-se basat en la recuperació de certs sectors econòmics.
D'entre altres aspectes a destacar, les entitats, que es mostren disposades a col·laborar i arribar a acords, posen sobre la taula una agenda social i mediambiental que consideren ineludible per afrontar la situació de crisi, així com la necessitat d'inversió en habitatge social, sanitat, educació i transport públic. El document també posa l'accent en la necessitat de repensar el pes del sector turístic en l'economia de la ciutat, que pressiona per ampliar les infraestructures del port i l'aeroport.
Segons el document, cal impulsar les economies que valoren la permanència, l'arrelament en el territori, la cura pel medi ambient i els valors socials.
Pots consultar el document sencer en aquest enllaç.
Afegeix un nou comentari