Park(ing) day o el dia que trobem entitats en lloc de cotxes

Colectic
Jove fent equilibris en una plaça del pàrquing al barri de Sant Antoni durant el Park(ing) Day. Font: Marc Gómez
Jove fent equilibris en una plaça del pàrquing al barri de Sant Antoni durant el Park(ing) Day. Font: Marc Gómez

Park(ing) day o el dia que trobem entitats en lloc de cotxes

Colectic

Resum: 

La cooperativa Espai Ambiental i l'ISGlobal organitza aquesta jornada amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

I si us diguessin que podeu utilitzar durant una jornada una plaça de pàrquing per al que vulgueu? El Park(ing) Day torna un any més amb aquesta proposta perquè les entitats, col·lectius i ciutadania ocupin l'espai públic de la ciutat de Barcelona i, més concretament, l'espai destinat als cotxes, per tal de reivindicar models alternatius de ciutat basats en les persones i en el medi ambient.

La iniciativa, impulsada per la cooperativa Espai Ambiental i ISGlobal amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, té l'origen a Sant Francisco el 2005 amb l'objectiu de reduir la contaminació, visibilitzar l'emergència climàtica, i promoure la mobilitat sostenible, l'urbanisme ecofeminista, els espais verds, la participació ciutadana i un espai públic accessible.

Amb tot, es tracta de 10 metres quadrats que evidencien la quantitat d'espai que ocupa el transport privat en comparació amb el transport públic o la bicicleta.

Un seguit de reivindicacions que es tornen estrictament necessàries a la que és la ciutat europea amb més densitat de vehicles per quilòmetre quadrat. Barcelona es troba, a més, entre les cinc ciutats més contaminades, superant així els valors que estableix l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Com participar-hi

La jornada se celebrarà el 16 de setembre de 9 a 21 h i es pot escollir horari de matí o de tarda per compartir l'espai amb altres entitats, o estar-hi tot el dia. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins al 16 de juny.

L'organització fa tres sessions informatives i gestiona els permisos d'ocupació de l'espai públic i l'assegurança de responsabilitat civil, que ens enviaran i haurem de portar a sobre el dia en qüestió.

Es pot muntar qualsevol cosa que pugui vincular-se amb els objectius de la jornada, però mai una activitat comercial més enllà de promocionar la feina de l'entitat.

Afegeix un comentari nou