Porta la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica al teu municipi!

 Font:
Font:

Porta la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica al teu municipi!

Resum: 

Les precàries condicions en què viuen i treballen les dones que produeixen la nostra roba centrarà l'atenció de la festa d'enguany. Així, el seu lema serà "Estira del Fil. Tria Comerç Just i Banca Ètica".

Dos mesos abans del Dia del Comerç Just, que enguany se celebrarà el 9 de maig, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica ja escalfa motors. Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, 8 de març, les entitats que organitzen la festa han donat a conèixer els eixos d'aquesta setzena edició i han fet una crida a entitats d'arreu de Catalunya perquè la portin al seu municipi o ciutat.

Per poder adherir-se a la festa cal emplenar aquest formulari, tot comprometent-se a acollir la festa al seu barri o municipi. Caldrà concretar el dia i horari triats (haurà de ser al voltant del 9 de maig) i el tipus d'activitats que es pretén dur a terme (xerrada, animació infantil, venda de productes, concert, teatre, xocolatada, videofòrum, etc.).

Els col·lectius que es comprometin a organitzar alguna activitat relacionada amb la festa rebran el material per a la difusió i tindran el suport del consorci d'entitats organitzadores. També trobaran informació interessant a l'apartat Organitza la teva festa del portal web.

SETEM, Alternativa 3, FETS, Fiare, Oxfam Intermón, Xarxa de Consum Solidari i Xarxa d'Economia Solidària organitzen la festa i fan una aposta per un comerç i una banca que prioritzin el benefici social, ambiental i el desenvolupament humà.

Tot allò que l'etiqueta no diu

Fast fashion isn't freeSous miserables durant jornades laborals que s'estenen durant 12, 14 i fins i tot 16 hores diàries en tallers sense les mínimes condicions de seguretat i higiene. Aquesta és la realitat que amaguen les etiquetes de la roba que vestim i això és exactament que vol denunciar la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica d'enguany. La majoria de les persones que treballen en el sector tèxtil a l'Índia, Cambodja, Bangla Desh... són dones i per això s'ha fet coincidir el llançament de la festa amb el 8 de març.

Des de l'organització de la festa afirmen que "vivim en un país on es gasta al voltant de 437€ en roba per persona i any, però es desconeix què s'amaga darrera de cada una d'aquestes peces de vestir". Així, sota el lema "Estira del Fil. Tria Comerç Just i Banca Ètica", la campanya de comunicació de la festa posa l'èmfasi en fer visible en quines condicions laborals, de seguretat i higiene treballen les persones que cusen la roba que comprem.

També promourà les alternatives com el comerç just, les campanyes de denúncia, el moviment Slow Fashion, la reutilització de la roba i els mercats d'intercanvi, l'economia social i solidària, etc.

Notícies relacionades amb els drets laborals de les treballadores tèxtils a xarxanet.org:

Afegeix un comentari nou