Professionals i estudiants del col·lectiu gitano donen respostes sobre el Covid-19

Fundació Pere Tarrés - Transversal
 Font: Twitter
És un dia de celebració i difusió tant de la cultura gitana com de les demandes dels moviments socials gitanos. Font: Twitter
 Font: Ajuntament de Barcelona
Cada 8 d'abril, les dones llencen pètals de rosa, representant simbòlicament el poble gitano. Font: Ajuntament de Barcelona

Professionals i estudiants del col·lectiu gitano donen respostes sobre el Covid-19

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

És una iniciativa d'Alfabetització en Salut de la població gitana de Catalunya i fa referència tant preguntes genèriques com específiques referents a la pandèmia.

Amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano 2020, el Pla Integral del Poble Gitano del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha publicat el vídeo que porta per títol ‘COVID19. Preguntes i respostes amb professionals i estudiants gitanos i gitanes de l'àmbit de la salut’. És una iniciativa d'Alfabetització en Salut de la població gitana de Catalunya que dona resposta tant a preguntes genèriques com específiques referents a la pandèmia.

El primer congrés, l’any 1971

Cada 8 d’abril es commemora el primer congrés gitano internacional, celebrat al Regne Unit, concretament a Londres l’any 1971, on es van consensuar, entre altres, la bandera del poble gitano, el seu himne i el dia internacional. Un dels aspectes tractats en aquell congrés va ser l’Holocaust gitano durant el període nazi, del qual en parla el mateix himne, obra de Gelem Gelem, que rememora aquest funest episodi de la història.

Actualment aquesta diada és motiu de celebració i difusió tant de la cultura gitana com de les demandes dels moviments socials gitanos. A ciutats d’arreu del món, les persones gitanes s’organitzen i realitzen diferents actes. Entre els més coneguts es troba l’ofrena floral als rius, on les dones llencen pètals de rosa, representant simbòlicament el poble gitano i la seva transnacionalitat, els homes dipositen espelmes en record d’avantpassats, principalment les persones perseguides i assassinades durant el nazisme.

Afegeix un comentari nou