Professorat de 10 universitats catalanes s'organitza per impulsar l'economia social a les universitats

Ravalnet
Tecnocampus de Mataró. Font: La Centraleta, Agència de Comunicació de l’Economia Social i Solidària
Tecnocampus de Mataró. Font: La Centraleta, Agència de Comunicació de l’Economia Social i Solidària

Professorat de 10 universitats catalanes s'organitza per impulsar l'economia social a les universitats

Ravalnet

Resum: 

Entre les propostes hi ha fer una xarxa catalana de professorat especialitzat en l'ESS.

Professores i professors de deu universitats catalanes s'han emplaçat a organitzar-se per impulsar l'economia social i solidària en l'àmbit universitari. Entre les primeres propostes, que es van debatre al Tecnocampus de Mataró, hi ha la creació d'una xarxa catalana de professorat universitari especialitzat en ESS, l'impuls d'accions de recerca conjuntes, la creació d'una revista científica que visibilitzi l'ESS i l'organització d'un congrés periòdic sobre ESS i universitat.

Durant la jornada de debat hi van participar docents de la Universitat de Barcelona, Tecnocampus, Escola de l’IGOP-UAB, Comunitària, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Pompeu Fabra, Yunus Social Business Centre Barcelona i Universitat Abat Oliba CEU.

I és que l'Economia Social i Solidària cada vegada està més present en el món universitari arran del creixent interès entre les persones més joves en un model empresarial que posa les persones al centre de les decisions. De fet, en els últims anys s'han posat en marxa quatre programes de postgrau i més de 60 activitats acadèmiques en aquest àmbit.

És per això que es va organitzar la jornada del Tecnocampus de Mataró sota el lema "Que l’economia social estigui més present a les universitats" per posar en comú els projectes existents i per idear noves propostes que ajudin a augmentar la presència de l’ESS en l’àmbit universitari a través d’accions transversals i col·laboratives entre les diferents universitats.

La jornada va arrencar amb la benvinguda a càrrec d’Eloi Serrano, director de la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus; Sergi Morales, regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Mataró, i Josep Vidal, director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat.

Els representants de les administracions van expressar voluntat política per augmentar la presència de l'ESS i la necessitat de treballar de forma col·laborativa per marcar un full de ruta i identificar les noves activitats. Per la seva banda, les participants es van comprometre a continuar amb trobades de treball periòdiques per aterrar les idees sorgides de la jornada.

Afegeix un comentari nou