“Quan no menges RES deixes de SER tu”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

“Quan no menges RES deixes de SER tu”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La campanya RES vol conscienciar contra l’anorèxia i la bulímia entre els joves de 15 a 29 anys, que afecta actualment a 26.000 noies i 2.000 nois.

“Una ampolla d’aigua és tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu”. Aquest és el lema de la nova campanya per lluitar contra l’anorèxia i la bulímia que han engegat Benestar Social i Família, l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Actualment a Catalunya hi ha més de 26.000 noies que pateixen trastorns alimentaris, un 6% de la població femenina entre 15 i 29 anys, i un total de 2.000 nois. Entre la població femenina adolescent i juvenil representa la tercera malaltia crònica greu.

Per tal de conscienciar sobre els perills de la malaltia s’han repartit milers d’ampolles buides amb informació sobre la malaltia i el lema de la campanya. L’ampolla buida també simbolitza la pràctica de beure només aigua en lloc de menjar per tal de saciar-se o bé per vomitar el que s’ha ingerit. La frase “deixes de SER tu” va lligada a la pèrdua de personalitat i la situació de descontrol que provoca la malaltia.

L’etiqueta de l’ampolla inclou el número de l’ACAB i el seu web, on es pot trobar informació especialitzada sobre el tractament psicosocial de l’anorèxia i la bulímia. Aquesta associació fa una tasca de sensibilització i adverteix també que el risc de patir trastorns alimentaris entre la població jove entre noies es de l’11,5% i que en el cas de l’anorèxia nerviosa el risc de mortalitat és del 6%.

Diferents professionals i famosos han donat suport a la iniciativa i paral·lelament s’ha editat un vídeo viral amb opinions de joves que han tingut contacte amb persones afectades per l’anorèxia i la bulímia. Per evitar que cada any segueixin havent-hi més casos de Trastorns de la Conducta Alimentària, cal prevenció, inculcar hàbits saludables alimentaris i ser crítics enfront de les exigències de la moda i la valoració exagerada de l'aparença física.

Afegeix un comentari nou