Àmbit de la notícia
Comunitari

Qui no vol una videoconsola?

Entitat redactora
Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a
Ignasi Escudero Ruiz
  • Gamers UAB promou les tech parties, trobades intensives per jugar a videojocs sense parar.
    Gamers UAB promou les tech parties, trobades intensives per jugar a videojocs sense parar. Font: Gamers UAB
  • Partides simultànies de videojocs organitzades per Gamers UAB.
    Partides simultànies de videojocs organitzades per Gamers UAB. Font: Gamers UAB

Gamers UAB és una associació que es dedica a dinamitzar l’ús de videojocs en l’àmbit universitari.

A finals del 2016 un grup de nois que participava del consell d’estudiants de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va començar a quedar per jugar a videojocs. A poc a poc van anar passant hores, competint i menjant davant les pantalles. El que va començar sent una afició compartida entre ‘geeks’ va passar ràpidament a ser una aportació al món associatiu universitari.

Així és com va néixer fa poc més de sis anys Gamers UAB, una entitat dedicada a la dinamització de l’ús de videojocs a les facultats del campus de Bellaterra. Si passeu per la UAB un dia de festa major els podreu reconèixer perquè el seu estand acostuma a tenir una cua d’espera impressionant. De fet, en més d’una ocasió han hagut de tancar la guingueta perquè l’aforament estava complet. Qui no vol una videoconsola a la seva facultat?

L’activitat de l’associació, però, no es limita als actes comunitaris: cada quinze dies organitzen un esdeveniment. “Alternem actes presencials i telemàtics” explica Jan García, president de Gamers UAB. Procuren “no fer-nos repetitius”, destaca, i per això proposen jocs diversos: des de l’Among Us, al League of Legends, passant pel Pinturillo.

L’any passat precisament una lliga del LoL els va fer morir d’èxit. El que esperaven que fos una lliga àgil, de menys d’un trimestre de durada, va acabar allargant-se durant mig any. “Vam aprendre la lliçó -reconeix García- i aquest 2023 hem canviat el format. Passem a fer unes primeres rondes més ràpides i una segona fase de lliga. Tot plegat durarà poc més de dos mesos”.

El ‘Gran Torneig’ començarà aquest febrer i està pensat perquè hi participin 16 equips d’entre 5 i 6 jugadors i jugadores. Cada equip ha de pagar trenta euros per inscriure’s i el premi per l’equip guanyador pujar fins als 120 €.

Malgrat ser l’esdeveniment més gran que impulsa l’entitat, els nervis per cobrir les places els acompanyaran fins a poques hores abans de tancar les inscripcions: l’any passat la majoria dels equips participants es van inscriure els dos darrers dies en què podien fer-ho. Com no podia ser d’una altra manera, les partides més rellevants del torneig es retransmetran en directe a través del seu canal de Twitch.

“Aquest any l’altre gran esdeveniment que organitzem, la Tech Party, el tenim a la corda fluixa”, reconeix García. Reunits en un mateix espai, aquesta activitat consisteix a passar dos o tres dies jugant sense parar, emulant les ‘LAN Parties’ i on cada participant porta el seu ordinador de casa. Una ‘festa’ que requereix molta organització prèvia.

Tornejos i actes a banda, unes 20 persones participen activament a totes les activitats impulsades per l’entitat. Quan es reuneixen presencialment ho fan a l’Hotel d’Entitats, espai de referència per les associacions universitàries, o bé a l’Escola d’Enginyeria, espai fundacional i pedrera de membres de l’entitat.

Organitzats en comissions d’activitats, comunicació i infraestructures, Gamers UAB té una junta integrada per cinc estudiants. “A excepció del president, la resta van entrar nous a la junta en la darrera votació”, explica García. L’entitat té relleu i partida per davant.  

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari