Quins drets i recursos hi ha davant la criminalització policial i judicial?

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
La cooperativa Metzineres ofereix informació i atenció a dones en situació de vulnerabilitat. Font: Eugenia Ifer.
La cooperativa Metzineres ofereix informació i atenció a dones en situació de vulnerabilitat. Font: Eugenia Ifer.
L’entitat proporciona una atenció especialitzada en el procés de violència viscuda.  Font: Eugenia Ifer.
L’entitat proporciona una atenció especialitzada en el procés de violència viscuda. Font: Eugenia Ifer.

Quins drets i recursos hi ha davant la criminalització policial i judicial?

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Metzineres crea una guia per explicar de manera clara quins són els drets i recursos de les persones davant l’actuació policial i judicial.

Metzineres ha preparat una guia pràctica amb la intenció d’informar (sobretot les persones en situació més vulnerable) sobre els seus drets davant l’actuació policial i judicial. L’entitat impulsora és una cooperativa sense ànim de lucre que treballa creant espais segurs per a dones i persones de gènere no binari que es troben en situació de vulnerabilitat extrema.

El fet que una persona es trobi en situació de vulnerabilitat a causa de no tenir llar, està en una situació administrativa irregular, no tenir ingressos econòmics i/o exercí de treballadora sexual i a més faci ús de drogues normalment, fa que estigui molt exposada a diferents maneres de discriminació, prejudici i estigma.

Segons l’organització: ”amb freqüència, l'Estat recorre als mecanismes de control policials i judicials com a resposta, però aquestes accions tendeixen a criminalitzar els col·lectius vulnerabilitzats, augmentant les desigualtats i la injustícia social. Aquesta dinàmica es manifesta a través de sancions administratives imposades pel consum o possessió de drogues en l'espai públic, així com la criminalització del treball sexual i altres formes de subsistència que no estan regulades pel mercat laboral.”.

Per aquest motiu, l’entitat ha creat la guia pràctica, tenint en compte que és habitual que aquests col·lectius vulnerables no coneguin els seus drets i no tinguin accés real als procediments administratius o judicials que tenen oberts. “Qüestió que fa que tinguin una gran indefensió”.

Afegeix un comentari nou