Recursos per entendre com t’afecta la nova regulació d’activitats d’educació en el lleure

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Recursos per entendre com t’afecta la nova regulació d’activitats d’educació en el lleure

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Aquest mes de novembre ha entrat en vigor el nou Decret de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors d’edat.

El passat 1 de novembre va entrar en vigor un nou decret del Govern relatiu a l’educació en el lleure, que s’aplica a activitats organitzades o promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades, que es desenvolupen a Catalunya i on participen més de quatre menors de 18 anys.

La nova regulació d’activitats d’educació en el lleure substitueix l'anterior per tal d’adaptar les normes a les actuals realitats i necessitats socials. La Direcció General de Joventut (DGJ) ha organitzat una sèrie de sessions formatives arreu del territori per difondre el seu contingut entre tots els agents implicats. Les sessions s’adrecen a entitats d’educació en el lleure, altres administracions i entitats o empreses que organitzen activitats de lleure o esportives. La participació és oberta i gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament.

Si et trobes ja en l’àmbit del lleure, estàs en un cau o esplai organitzant activitats, tens la titulació de monitor o director de lleure; o penses en la possibilitat de formar-te per obtenir-la; o bé simplement participes d’alguna forma en activitats d’educació en el lleure, és important que coneguis l’actual regulació. Per això, la DGJ ha preparat un document que resumeix els aspectes més importants que s'han de tenir en compte:

  • Àmbits de les activitats
  • Ràtios participants/dirigents de les activitats
  • Figura del responsable de l’activitat
  • Personal de suport logístic
  • Instal·lacions Juvenils i llocs d’acampada
  • Assegurances
  • Notificació

Per fer-ho més entenedor i amè, també ha elaborat un seguit d’infografies en les què s’explica què regula el nou decret, es mostra una taula detallada de les ràtios i s’ofereix informació completa de com fer les notificacions d’activitats.

Afegeix un comentari nou