‘Reflexiona sobre el paper del regal’, la campanya per fomentar la compra de joguines lliures de sexisme i violència

Fundació Pere Tarrés - Transversal
 Font: Bflesson
Vol sensibilitzar sobre la importància de la transmissió de valors igualitaris als infants a través del joc i les joguines. Foto: Bflesson
 Font: Pxfuel
La campanya pretén ser un pas més per a una societat que ha de caminar cap a la igualtat efectiva de dones i homes. Foto: Pxfuel

‘Reflexiona sobre el paper del regal’, la campanya per fomentar la compra de joguines lliures de sexisme i violència

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La iniciativa té com a finalitat fomentar la compra de joguines segures, lliures de violència i de continguts que puguin crear addicció.

Coincidint amb el Nadal, l’Institut Català de les Dones (ICD) i l’Agència Catalana de Consum (ACC) han presentat la campanya ‘Reflexiona sobre #ElPaperDelRegal’, una iniciativa que té com a finalitat fomentar la compra de joguines segures, lliures de violència i de continguts que puguin crear addicció, i alhora sensibilitzar sobre la importància de la transmissió de valors igualitaris als infants a través del joc i les joguines.

La campanya pretén ser un pas més per a una societat que ha de caminar cap a la igualtat efectiva de dones i homes. Vol ser un exemple perquè els infants també s'eduquin en els valors de la igualtat d’oportunitats en el temps de joc i triïn joguines que superin els estereotips sexistes dels rols que encara imperen en la nostra societat. I és que, en el darrer informe del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), es feia palès que els estereotips femenins augmenten i això perjudica el desenvolupament de les nenes perquè les limita en la seva vida futura.

En definitiva, ‘Reflexiona sobre #ElPaperDelRegal’ convida la ciutadania a celebrar el Nadal adquirint joguines que, per una banda, siguin lliures de sexisme i violència i, per l’altra, comptin amb el símbol de Conformitat Europea per assegurar la seva idoneïtat. Així mateix, la iniciativa fa un recordatori a la ciutadania perquè reflexioni abans de comprar segons quin tipus de regal. La imatge de la campanya es difondrà aquests dies amb 56.000 cartells en botigues d’arreu del territori català.

Afegeix un comentari nou