S'aconsegueix alguna cosa amb les recollides de signatures online?

 Font:
Font:

S'aconsegueix alguna cosa amb les recollides de signatures online?

Resum: 

Segur que en algun moment has signat una petició a Internet demanant a un govern, a la Unió Europea o a alguna empresa un canvi en les seves polítiques. Penses que ha servit per a alguna cosa?

El Huffington Post ha analitzat les peticions realitzades a través de la plataforma Change.org a l'Estat espnayol i ha fet un rànquing amb les 10 peticions amb més firmes que han acabat aconseguint el seu objectiu. Són exemples de lluites ciutadanes amb final feliç, que han estat possibles gràcies a que milers de persones van pensar que signar la petició "serviria per a alguna cosa".

El número 1 del rànquing de El Huffington Post està relacionat amb la tragèdia del Madrid Arena. La Comunitat de Madrid ha endurit la Llei regional d'Espectacles per evitar una tragèdia similar, de la mà d'una petició llançada per la mare d'una de les víctimes i que va rebre 429.649 signatures de suport.

Amb la pressió ciutadana també s'ha aconseguit evitar desnonaments. És el cas de la família de l'Hugo, que ocupa el segon lloc al rànquing. Amb les 334.073 signatures recollides i la repercussió mediàtica, van aconseguir aturar el desnonament d'una família amb un nen de 3 anys malalt de leucèmia. Canvis en textos de llei, millor atenció sanitària o que les empreses assumeixin les seves responsabilitats són alguns dels altres casos que recull.

De fet, la pròpia plataforma Change.org no es limita a facilitar la recollida de signatures, sinó que després fa un seguiment de les causes i es fa ressò de les victòries aconseguides. Segons les dades que ofereix, 107.211.592 persones d'arreu del món han participat en alguna de les campanyes i s'han aconseguit 13.231 victòries a 196 països.

Qualsevol persona pot iniciar una petició en aquesta plataforma. Només cal tenir clar què vols demanar i a qui i argumentar la importància de la causa.

Afegeix un comentari nou