S'engega una campanya per garantir la qualitat democràtica a les organitzacions

Colectic - Comunitari
Activitat en el marc de la campanya Font: SETEM
Activitat en el marc de la campanya Font: SETEM

S'engega una campanya per garantir la qualitat democràtica a les organitzacions

Colectic - Comunitari

Resum: 

Vol sensibilitzar i explicar com es poden detectar pràctiques errònies, així com millorar la participació a l'entorn de l'Economia Social i Solidària.

La iniciativa 'Vetllem per la qualitat democràtica' està impulsada per SETEM Catalunya, que forma part de l'eina col·lectiva 'Pam a pam', una plataforma que vol posar l'economia social i solidària al servei de les persones.

La campanya promou espais de participació oberts a totes les persones que formen part de l'organització, aportant la informació necessària per garantir la qualitat i la igualtat en la presa de decisions. També vol donar peu a la reflexió sobre els privilegis i les relacions de poder que es generen en la gestió col·lectiva.

Aquesta campanya proposa identificar aquells rols de poder que han estat legitimats per l’equip i que tenen molta influència en els espais i la presa de decisions, tenint en compte que les veus amb menys pes poden significar dissens.

De cara a trobar mecanismes de participació més igualitària, intenta crear consciència sobre la necessitat que totes les persones de l'equip tinguin accés als espais de presa de decisions. La iniciativa explica també que és una mala pràctica prendre-les en espais informals.

D'altra banda, recomana preparar bé les reunions, enviant l'ordre del dia a les persones que hi assisteixin i amb una metodologia prèviament establerta, per fer que la participació sigui realment efectiva.

Afegeix un comentari nou