Crida a entitats juvenils per col·laborar en el Pla d’actuació de Joventut 2021

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Nou Pla Nacional de Joventut 2021 Font: Generalitat de Catalunya
Nou Pla Nacional de Joventut 2021 Font: Generalitat de Catalunya

Crida a entitats juvenils per col·laborar en el Pla d’actuació de Joventut 2021

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El Pla Nacional de Joventut estava a punt d’iniciar-se en el moment en que va arribar la pandèmia a Catalunya, motiu pel qual ha estat necessari donar-li un enfocament diferent per adaptar-lo a la situació actual.

Amb les novetats que presenta el PNJCat es vol donar cobertura als reptes que la Covid-19 ha fet encara més evidents i que s’han vist agreujats.

Les persones joves han patit els efectes de la pandèmia, que afecten directament a la seva precarietat, com ara l’atur, la precarietat laboral, la segmentació del mercat laboral, l’índex de pobresa, la criminalització del col·lectiu jove, entre d’altres.

Per tal de poder ser un factor de canvi, la Direcció General de Joventut engega dues línies de treball:

  • Un pla d’actuació de Joventut 2021 – COVID’19: un pla de transició que s’adapti a les necessitats, problemàtiques i situacions en què es troben les persones joves a conseqüència de la Covid-19.
  • Un nou procés de reflexió, de debat i de participació per tal de construir un nou m arc de les polítiques de joventut, tenint en compte la situació actual.

Està previst que durant la tardor es porti a terme una actualització dels reptes i l’operativitat del Pla Nacional de Joventut – Covid-19 per donar reposta durant el proper any. A més, els dies 26 i 27 de novembre se celebra el XXII Fòrum d’Estudis de Joventut de Lleida, que donarà el tret de sortida al procés de transició cap al nou PNJCat.

Entre els mesos gener i maig de 2021, tindran lloc espais de reflexió i debats temàtics en línia o presencials, que comptaran amb la col·laboració de persones expertes, representants d’altres departaments, d’ens locals, d’entitats i del tercer sector, no només de l’àmbit de joventut. Aquests espais estaran liderats i dinamitzats per persones joves i entitats juvenils, sobre àmbits temàtics concrets i proposats per les persones joves (canvi climàtic, ocupació i treball, accés a l’habitatge, etc.).

Al juny de 2021 se celebrarà el Congrés sobre la joventut catalana amb el lema "cap a un nou contracte social", que tindrà una durada de 2 a 3 dies i servirà per posar en comú les conclusions dels espais de reflexió, debat i cocreació que hauran tingut lloc els mesos anteriors, així com per consensuar el nou marc per a les polítiques de joventut.

Les sessions seran virtuals però seguiran un model de territorialitat amb la finalitat que agents i actors en l’àmbit de joventut de cada territori puguin debatre i posar en comú les seves necessitats.

Les sessions territorials en línia per elaborar el Pla d’actuació de Joventut 2021 s’adrecen a regidors/es de joventut, professionals de joventut, entitats juvenils i persones joves. A continuació trobareu el calendari de les sessions programades:

  • Sessió Pla actuació de Joventut de Lleida: divendres 20 de novembre de 10h a 12h. Cal inscriure's aquí.

  • Sessió Pla actuació de Joventut de BCN comarques centrals: divendres 20 de novembre de 17h30 a 19h30. Cal inscriure's aquí.

  • Sessió Pla actuació de Joventut de Terres de l'Ebre: dilluns 23 de novembre de 10h a 12h. Cal inscriure's aquí.

  • Sessió Pla actuació de Joventut de Barcelona àrea metropolitana: dimarts 24 de novembre de 9h a 11h. Cal inscriure's aquí.

  • Sessió Pla actuació de Joventut de Tarragona: dimarts 24 de novembre de 12h a 14h. Us podeu inscriure aquí.

  • Sessió Pla actuació de Joventut de Girona: dimecres 25 de novembre de 10h a 12h. Us podeu inscriure aquí.

Més informació en aquesta infografia.

Afegeix un comentari nou