Àmbit de la notícia
Comunitari

S’inicia la campanya de micromecenatge de l’Anuari dels silencis mediàtics 2017

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Anna Echeverria
  • Anuari dels silencis mediàtics 2015
    Font: Mèdia.cat
  • Presentació de l'Anuari 2016
    Presentació de l'Anuari 2016 Font: Sònia Calvó (La Directa)
  • Campanya de micromecenatge per l'Anuari 2017
    Campanya de micromecenatge per l'Anuari 2017 Font: Mèdia.cat

Un any més, el Grup de Periodistes Ramon Barnils busca mecenes de l’Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics per treure a la llum temes ignorats, infrarepresentats o censurats pels mitjans convencionals.

Des de fa sis anys el projecte Anuari dels Silencis Mediàtics del Grup de Periodistes Ramon Barnils és possible principalment gràcies a les aportacions dels micromecenes i la voluntat és que aquests continuïn sent l’aval de l’Anuari per garantir que el projecte és de la gent i per a la gent.

Amb aquest motiu, el Grup de Periodistes Ramon Barnils endega de nou una campanya de micromecenatge per a l’edició d’aquest setè Anuari de silencis mediàtics corresponent al 2017 que, com totes les edicions anteriors, treu a la llum els temes que els mitjans de comunicació convencionals han ignorat, infrarepresentat o censurat durant l’últim any.

L’Anuari de 2017 inclourà 12 reportatges en profunditat sobre temes silenciats durant l’any, i analitzarà de manera visual quins altres temes han estat silenciats, quins han estat tractats de manera esbiaixada o polèmica, i què ha passat amb els grans temes d’actualitat quan han quedat fora dels focus. Com a novetat, l’Anuari incorporarà cinc articles d’anàlisi fets per experts que aborden alguns dels principals reptes actuals del periodisme al nostre país. En definitiva, periodisme d’allò que incomoda però que la societat mereix conèixer i compartir.

Tot plegat es presenta enguany sota el lema #Respirem, fent referencia a la filosofia del periodisme reposat, tractat amb profunditat, amb perspectiva, amb context i amb sentit crític, que pretén convertir l’Anuari en un “petit oasi enmig de la voràgine d’informació” que vivim, tal com ho presenta la coordinació del projecte.

La resta del finançament de projecte prové de l'aportació del Col·legi de Periodistes i dels acords de suport de sis universitats, els estudiants de les quals redacten sis temes de l'Anuari. Es tracta de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de València, la Universitat de Vic, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Lleida. L'aportació de la Fundació Catalunya Fons, que repercuteix de forma estructural en l'Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat, és també un dels puntals del projecte.

L’equip de l’Anuari ja està treballant des de fa mesos en el projecte. L’Anuari es presentarà el 28 de novembre als mecenes i el 29, públicament.

Per a més informació sobre el projecte o la participació en el micromecenatge i les recompenses, visiteu la campanya Anuari Mèdia.cat 2017: destapem temes silenciats pels mitjans de la plataforma Verkami.

Sobre el Grup Barnils i l’Observatori Mèdia.cat

El Grup de Periodistes Ramon Barnils va néixer ara fa 16 anys amb la idea de promoure un periodisme crític i rigorós a tota la nostra àrea idiomàtica. Fa vuit anys, aquest grup va crear l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat, un projecte que analitza i reflexiona sobre el periodisme, les rutines i les informacions que publiquen els mitjans del nostre país. De Mèdia.cat va néixer, fa set anys, l’Anuari dels Silencis Mediàtics, inspirat en el projecte nord-americà Project Censored.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari