“Tots junts, som imparables”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

“Tots junts, som imparables”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Marxa Special Olympics reivindica la integració de persones amb discapacitat mental a través de l’esport. La XVI edició l’organitzava Special Olympics Catalunya, la Federació ACELL i la Fundació del FC Barcelona.

El lema “Tots junts som imparables” va encapçalar la 16a Marxa Special Olympics que va mobilitzar gairebé un miler de persones a Barcelona el passat 24 de novembre per reivindicar d’una banda la necessitat de prendre consciencia de la vulnerabilitat del sector en l’actual context econòmic i de l’altra la lluita per la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport. Aquest acte estava organitzat per Special Olympics Catalunya i ACELL un dels màxims representants del sector de l’esport i la discapacitat intel·lectual a Catalunya, i per la Fundació del FC Barcelona amb el suport i la col·laboració de DINCAT, Discapacitat Intel·lectual Catalunya.

La marxa va recórrer els carrers de Barcelona fins al Palau Blaugrana on es va fer el lliurament dels Premis Nacionals Special Olympics, un reconeixement a entitats i empreses que han fet possible el projecte i a esportistes i clubs que han destacat pel seu treball.

Enguany es va distingir amb el Premi d’Honor a Sandro Rosell, president del FC Barcelona; amb el Premio al valor esportiu individual a Enric Díaz, esportista pludisciplinar de l’Escola Esportiva de la Federació ACELL; amb el Premi al valor esportiu col·lectiu, la selecció catalana de bàsquet femení; amb el Premi al compromís solidari al Club Car-Patí Voltregà que ha creat una secció d’hoquei que integra esportistes amb discapacitat; i el premi a la responsabilitat social a la Fundació Jesús Serra.

Durant l’acte on també hi va assistir la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, va destacar la necessitat de donar suport a les entitats per tal de seguir lluitant “per una millor qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual”.

L’acte també va servir per commemorar el dia internacional de la discapacitat internacional que es celebra el 3 de desembre.

Afegeix un comentari nou