Trencar l’escletxa digital en les entitats de gent gran

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Reduir l'escletxa digital entre la gent gran, un repte de futur per la societat catalana. Font: Pixabay
Reduir l'escletxa digital entre la gent gran, un repte de futur per la societat catalana. Font: Pixabay
 Font: Pixabay
La formació és un element clau en la reducció de l'escletxa digital. Font: Pixabay

Trencar l’escletxa digital en les entitats de gent gran

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària impulsa sessions formatives d’alfabetització digital per a entitats de gent gran.

En els darrers mesos moltes persones grans han fet un immersió digital per tal de poder fer videotrucades i comunicar-se amb familiars i amics. Sovint els nets i netes han estat la seva mà dreta, resolent dubtes i carregant-se de paciència perquè els més grans es poguessin comunicar sense cap problema.

Tot i això, l’escletxa digital ha afectat de ple a la gent gran, el grup d’edat que, en termes generals, està més allunyat de les noves tecnologies. Per aquest motiu la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) organitza unes sessions formatives d’alfabetització digital adreçada a les entitats de gent gran.

Amb aquesta formació volen fomentar i desenvolupar l’autonomia de les entitats en l’ús de les tecnologies d’informació i comunicació. A través de dues sessions en línia, que tindran lloc els dies 26 i 28 d’octubre de 17 a 19:30 hores, Colectic impartirà la formació en elements clau per a l’ús quotidià de les tecnologies.

L’ús d’internet i navegació bàsica, la seguretat a internet, el certificat i la identificació digital, la signatura en línia i la tramesa de la documentació, seran els continguts que es treballaran de manera didàctica i amb exemples pràctics.

Per participar-hi cal fer la inscripció en aquest formulari. Les places són limitades i només es pot inscriure un representant per entitat. Les persones confirmades rebran un correu electrònic amb tota la informació.

Aquesta formació s’emmarca en les necessitats expressades i prioritzades com una de les polítiques públiques en el marc de la 1a Trobada de l’Associacionisme i el Voluntariat i està prevista en el Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat Horitzó 2021,

Comentaris

Bon dia, soc na Paula Martorell, Educadora social del servei Envelliment actiu, dirigit a persones amb discapacitat (mínim 33%) i majors de 65 anys.

Es treballes activitats de físic, memòria, psicomotricitat, salut, vincles socials, i treball en noves tecnologies de manera general.

De manera que he vist aquesta formació la qual per incompetència horària no em puc apuntar i a més estic fora de plaç.

M'agradaria saber si hauria alguna manera de poder tenir la informació ja que seria de benefici tant per mi com per els participants del servei, o saber si fareu alguna altra activitat formativa d'aquest tipus.

Moltes gràcies

Paula Martorell

Bon dia Paula,

Per tal de donar-te resposta, des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, organitzadora de les sessions, es posaran en contacte amb tu. És per això que necessitaríem el teu correu electrònic. Ens el pots facilitar escrivint-nos a info@xarxanet.org

Moltes gràcies!

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou