Un estudi confirma que els escoltes són ciutadania més activa, resilient i compromesa
Comparteix
Un estudi encarregat per l'Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM, en les seves sigles en anglès) confirma que els i les joves escoltes són persones més actives, resilients i compromeses, que valoren la curiositat i l’acceptació.
Per primera vegada, l’escoltisme pot demostrar a través de dades científiques el seu impacte. Fins ara només les històries i les experiències dels seus i les seves membres capturaven i difonien l’impacte de l’escoltisme en la joventut, però ara gràcies a aquest estudi pilot es poden reforçar aquestes històries amb estadístiques científiques.
Dut a terme amb més de 6.000 joves de Kènia, Singapur i el Regne Unit, l’estudi ‘Mesurant l’impacte de l’escoltisme en el desenvolupament dels i les joves’ va trobar evidències estadísticament significatives que els i les escoltes superaven als seus companys i companyes no escoltes en gairebé totes de les 14 categories de desenvolupament personal mesurat.
Els resultats més destacats mostren que els i les escoltes van obtenir davant dels i les joves no escoltes:
- Un 16,6% més en ciutadania activa.
- Un 20,2% més en activitat física.
- Un 16,2% més en habilitats de vida i ocupabilitat.
- Un 9,3% més en acceptació de la diversitat.
- Un 12,0% més en habilitats de lideratge.
Les dades proporcionades per l’estudi ajudaran a millorar els programes juvenils de l’escoltisme i la formació que s’ofereix als i les caps (monitors/es), així com identificar àrees on l’escoltisme podria ser de major benefici.
L’estudi ha estat realitzat de manera independent per l’agència SocStats, amb seu a Londres, especialitzada en mesurar l’impacte en el sector social. A l’enquesta van participar gairebé 5.000 escoltes i 1.200 no pertanyents a l’escoltisme.
En la seva següent fase, l’estudi abastarà tres països més de la regió europea, interamericana i àrab.
Afegeix un nou comentari