Un grup de joves escoltes promouen l’educació en el lleure als campaments de refugiats sahrauís d’Smara

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca

Un grup de joves escoltes promouen l’educació en el lleure als campaments de refugiats sahrauís d’Smara

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Un grup de 10 joves de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Pere de Figueres acaba de tornar després de passar 12 dies als campaments de refugiats sahrauís d’Smara.

Des del 22 de desembre de 2015 al 3 de gener de 2016 han treballat amb la Brigada el Janga experiències i eines de treball relacionades amb el lleure i el monitoratge. Durant aquests dies han fet possible l’intercanvi cultural, lúdic i social entre els campaments de refugiats sahrauís d’Smara i els joves de l'agrupament. L’objectiu final és que els joves del campament puguin organitzar les seves activitats de lleure amb continuïtat i ajudar al poble sahrauí en les difícils condicions de refugi mitjançant activitats docents, recreatives i culturals, destinades sobretot a infants i joves.

Durant els 12 dies que ha durat el projecte al campament s’han fet ponències i xerrades de formació i diverses jornades de lleure amb nens i nenes de 5 a 14 anys amb jocs, dinàmiques i activitats relacionades amb el lleure i l’educació no formal.

L’Agrupament Sant Pere també ha tingut la oportunitat de conèixer els Scouts del Sàhara Occidental i compartir amb ells la visió de l’escoltisme i el guiatge d’ambdós països.

Durant el viatge s'ha enregistrat un vídeo i per ferà un documental amb l'objectiu de difondre el projecte i sensibilitzar sobre la situació al nostre país.

Junts pel lleure’ l’impulsa el grup de Truc 2 de l’agrupament, format per 8 nois i noies d’entre 19 i 20 anys i 3 adults voluntaris. Entre els joves del grup hi ha en Hali, originari del campament de Smara. Fa anys que té una beca d’estudis i viu amb una família d’acollida catalana, però per vacances torna al campament. Aquest fet va despertar l’interès del grup per la realitat dels campaments sahrauís.

El projecte és una iniciativa de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Pere de Figueres, que forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, La Cate de Figueres i la col·laboració de NoPospo Serveis Audiovisuals. El passat mes de desembre el projecte ha rebut el segon premi "Premi Jove, proposa!" de la Federació d'Ateneus de Catalunya.

Afegeix un comentari nou