Un menú diari per remenar la consciència d’infants i joves

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Joan Rosinach / Vídeo: Míriam Pagès
 Font: Joan Rosinach
La Rosa i el Raül són fundador i fundadora del Menjador Ca la Rosa. Font: Joan Rosinach
 Font: Joan Rosinach
Menjador Ca la Rosa elabora uns menús amb tendència vegetariana. Font: Joan Rosinach
 Font: Joan Rosinach
Amb aquest espai, es vol dinar una estona de migdia de qualitat a les famílies. Font: Joan Rosinach

Un menú diari per remenar la consciència d’infants i joves

Autor/a: 
Joan Rosinach / Vídeo: Míriam Pagès
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Menjador Ca la Rosa aplega cada dia més de 70 comensals, no només a menjar, sinó també a aprendre sobre alimentació equilibrada i consum responsable.

Quan es parla d’un menjador on s’hi apleguen, cada dia, infants i joves a dinar quan surten de l’escola, és fàcil imaginar-se un espai ple de taules i una cuina a arrebossar d’olles que esperen satisfer l'exigent paladar estudiantil. Però hi ha un espai a Barcelona que trenca aquests esquemes. És el Menjador Ca la Rosa, situat al barri de la Sagrera, on un local petit i acollidor fa les delícies d’una colla de nens i nenes, nois i noies, de col·legis propers que hi acudeixen, no només a menjar, sinó també a aprendre sobre alimentació equilibrada i consum responsable.

“L’idea surt ara fa 5 anys quan unes famílies volien oferir un espai de qualitat de migdia als seus fills”, així explica els inicis una de les sòcies fundadores, la Rosa, que recorda “vam començar amb el Raül de manera molt humil, primer amb 7 nens, després 12 i al final vam decidir arreglar un local amb la seva cuina i una fórmula jurídica que ens emmarqués, una cooperativa d’iniciativa social”. I és que Ca la Rosa aconsegueix que el menjar tingui un espai reservat, no només a sobre de les taules, sinó també en la consciència d’infants i joves.

Implicació amb el barri

Menjador Ca la Rosa s'implica amb el barri, “ens l’estimem i ens agrada fer coses”, comenta la Rosa. Tant és així, que han engegat el Mercat de Pagès, on un diumenge al mes es promou el consum de producte ecològic i de proximitat entre el veïnat. Mirant a mig termini, la Rosa i en Raül tenen un projecte de gran envergadura entre mans, la creació de 'La Cuina', “volem que sigui obrador compartit i per a col·lectius, per fer molts menús sota els nostres criteris per arribar a més gent”. Sens dubte, una bona manera de convertir una idea en filosofia. De vida.

Afegeix un comentari nou