El Sant Jordi singular del Raval torna al seu lloc

Ravalnet
Una de les edicions anteriors de Sant Jordi al Raval. Font: Fundació Tot Raval
Una de les edicions anteriors de Sant Jordi al Raval. Font: Fundació Tot Raval

El Sant Jordi singular del Raval torna al seu lloc

Ravalnet

Resum: 

Més d'una cinquantena d'entitats ompliran la Rambla del Raval per visibilitzar la seva feina en una jornada de coneixença i treball comunitari.

Més d'una cinquantena d'entitats organitzen el Sant Jordi al Raval, una celebració única per les dimensions del teixit associatiu d'aquest barri caracteritzat per la densitat i la diversitat poblacional.

Enguany la singularitat d'aquesta diada es multiplica perquè fa tres anys que no se celebra al seu espai natural, la Rambla del Raval, en primer lloc per obres i en segon per la pandèmia. Però és que, a més, la fundació que coordina la celebració, Tot Raval, es troba en plena celebració dels seus 20 anys.

Per tot això, no és un Sant Jordi qualsevol al barri barceloní, que s'omplirà de paradetes en què les entitats visibilitzaran la feinada que fan durant l'any. Hi haurà també l'espai ja tradicional conegut com la haima on es faran activitats relacionades amb la lectura com contacontes i presentacions de llibre, l'escenari principal amb actuacions, i un espai lúdic per estimular la lectura dels infants.

El grup interreligiós del barri replicarà un acte per la pau que es farà per la festa per la Pasqua i l'Iftar del dia 21 d'abril en què es llegirà un text en diferents idiomes per demanar el 'No a la guerra' a tot el món, seguit d'un minut de silenci. A més, es convida les veïnes a participar en l'òpera comunitària del Liceu 'La gata perduda' fent-se una fotografia que després servirà per al vestuari, dissenyat per Montse Amenós i confeccionat per Dona Kolors i Top Manta.

"És un espai per compartir que va més enllà de la promoció de la lectura i del llibre", explica Juan Pedro Diotaiuti, tècnic de cultura de Tot Raval, que afegeix que les plenàries que se celebren per organitzar la diada generen sinergies entre les entitats per a altres esdeveniments al llarg de l'any. És, sobretot, "una jornada de coneixença i de treball comunitari", a més d'una mostra de la feina que fan les entitats a la ciutadania.

Afegeix un comentari nou