"Una mà amiga" vol sensibilitzar sobre el paper del veïnat en l'acollida de persones refugiades

Ravalnet
Imatge del projecte al web de la CONFAVC Font: CONFAVC
Imatge del projecte al web de la CONFAVC Font: CONFAVC
Una de les  persones que ofereixen el seu testimoni al vídeo del projecte Font: CONFAVC
Una de les persones que ofereixen el seu testimoni al vídeo del projecte Font: CONFAVC

"Una mà amiga" vol sensibilitzar sobre el paper del veïnat en l'acollida de persones refugiades

Ravalnet

Resum: 

Aquest projecte està adreçat a les associacions de veïns i veïnes, així com a la ciutadania en general, invocant a la seva solidaritat en l'ajuda a les persones que s'han vist obligades a abandonar els seus països.

"Una mà amiga" és una iniciativa de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que compta amb la complicitat de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i el suport del programa Ciutat Refugi de l’ajuntament d'aquesta ciutat.

A més d'apel·lar al paper de la ciutadania pel que fa a l'acollida de persones refugiades davant de la inacció de moltes institucions, el projecte també té com a objectiu visibilitzar diferents conflictes arreu del món que han forçat l'exili de milers de persones, i recordar que al nostre país moltes altres es van veure en la mateixa situació.

"Una mà amiga" té com a eix central uns cine-fòrums al voltant d'un breu documental que ofereix diversos testimonis de persones que han patit refugi i han comptat amb l'ajuda d'aquestes "mans amigues". L'activitat també compta amb les seves intervencions.

Als cine-fòrums es presenten diferents iniciatives sorgides des de la ciutadania per donar resposta a la necessitat d'acollida, com el programa “Refugiats-Benvinguts”, amb el què els mateixos veïns i veïnes poden acollir a casa seva persones que han estat més de sis mesos en recintes massificats.

Afegeix un comentari nou