Una pedalada solidària per reivindicar una societat més inclusiva

LaviniaNext
Autor/a: 
Marta Catena
La iniciativa té com a objectiu promoure l'ús de la bicicleta i difondre els valors i la tasca de la Fundació SERGI a nous àmbits. Font: Adobe Stocks
La iniciativa té com a objectiu promoure l'ús de la bicicleta i difondre els valors i la tasca de la Fundació SERGI a nous àmbits. Font: Adobe Stocks
L'activitat consisteix a realitzar tantes ascensions a la muntanya Els Àngels com faci falta per igualar el desnivell dels sis massissos que es proposen. Font: Adobe Stocks
L'activitat consisteix a realitzar tantes ascensions a la muntanya Els Àngels com faci falta per igualar el desnivell dels sis massissos que es proposen. Font: Adobe Stocks
L'acte se celebrarà el 30 de setembre a les comarques de Girona, i les inscripcions ja estan obertes per a totes les persones que volen participar. Font: Fundació SERGI
L'acte se celebrarà el 30 de setembre a les comarques de Girona, i les inscripcions ja estan obertes per a totes les persones que volen participar. Font: Fundació SERGI

Una pedalada solidària per reivindicar una societat més inclusiva

Autor/a: 
Marta Catena
LaviniaNext

Resum: 

La Fundació SERGI i l’entitat Mou-te en bici presenten l’activitat ‘Everesting als Àngels’, celebrada el 30 de setembre, per promoure el compromís social i donar suport a accions d’acompanyament a persones vulnerabilitzades.

L’Everest, el Mont Blanc, el Pedraforca, la Mare de Déu del Mont, la Rocacorba i els Àngels són les muntanyes que es podran ‘ascendir’ gràcies a l’esdeveniment ‘Everesting als Àngels’, una iniciativa impulsada per la Fundació SERGI i l’entitat Mou-te en bici, que se celebrarà el 30 de setembre a les comarques gironines.

“El nostre objectiu principal és doble: per una banda, recaptar fons per poder sostenir els projectes de l’entitat i, per l’altra, donar a conèixer la nostra tasca, explicar qui som i què fem en un àmbit i públic diferent del que normalment arribem”, destaca Èlia Llinàs, tècnica de projectes de SERGI.

Les dues entitats comparteixen arrelament al territori de les comarques gironines i la promoció del valor de la mobilitat sostenible a través de la bici, ja que la Fundació SERGI compta amb una bicicleta que pot utilitzar el personal i les voluntàries per a fer trajectes interns per la ciutat de Girona, mentre que Mou-te en bici treballa per a l’impuls d'aquest mitjà. Aquest vessant queda estretament vinculat amb el tercer objectiu de la jornada, que és la promoció de l’ús d’aquest transport sostenible.

Una iniciativa per donar a conèixer la tasca social de Girona

‘Everesting als Àngels’ és una pedalada solidària que, com bé indica el seu nom, tindrà lloc a la muntanya els Àngels, una serra situada al massís de les Gavarres, a la comarca del Gironès. Les persones que participin hauran de completar les ascensions als Àngels que corresponguin al desnivell del repte de muntanya que escullin.

En aquest cas, les opcions de prova que tenen les participants, quant a desnivell acumulat, equivalen a vint-i-dues ascensions per a l’Everest (8.848 m); dotze per al Mont Blanc (4.804 m); sis per al Pedraforca (2.506 m); tres per a la Mare de Déu del Mont (1.120 m), una muntanya i santuari de l’Alta Garrotxa; dues per al Rocacorba (991 m), situada al municipi de Canet d’Adri i, òbviament, una ascensió pels Àngels (409 m).

Aquesta iniciativa de l’Everesting és reconeguda mundialment i ja s’ha dut a terme en un ampli ventall d’ocasions. Simplement, consisteix a escollir qualsevol muntanya de qualsevol part del món per igualar-ne, amb bici o a peu, el nombre d’ascensions que facin falta per assolir els 8.848 metres de desnivell que acumula la muntanya més alta del món.

Una lluita que també defensa el col·lectiu ciclista

“En aquest esdeveniment, com que ens hem associat amb Mou-te en bici, només es pot participar utilitzant aquest transport. A més, hem escollit la muntanya els Àngels, situada a prop de Girona, perquè és un lloc molt emblemàtic pels ciclistes de la zona”, explica Llinàs.

És un espai on, malauradament, a finals d’octubre de 2021 es va produir un accident mortal quan un conductor ebri va atropellar una ciclista a la pujada cap a la muntanya. Per tant, també es vol reivindicar la seguretat d’aquest col·lectiu, siguin professionals o aficionades. Des de Mou-te en bici reclamen que es pugui tallar el trànsit de la zona per garantir espais segurs per al ciclisme.

En el marc de l’esdeveniment, gràcies a la col·laboració de diferents establiments comercials de la comarca i al suport de la Federació Catalana de Ciclisme, es posaran a l’abast de les participants totes les necessitats imprescindibles per tal que puguin complir l’objectiu del repte.

Diferents serveis per facilitar la participació

Es podrà gaudir de servei de mecànica, de lloguer de bicicletes normals i elèctriques, i hi haurà zona de descans i de fisioteràpia, servei de bar i es tallarà la carretera durant el transcurs de l’activitat, que serà de 8 a 16 h. Les inscripcions ja estan obertes i no es tancaran fins al 25 de setembre. El preu solidari és de vint euros, i inclou una samarreta, un dorsal personalitzat, una consumició al servei de bar i s’entra en el sorteig de material i roba d’esport.

“L’ús de les bicis elèctriques està pensat, sobretot, per un públic més familiar a qui li faci gràcia poder-ho provar. Tothom es pot afegir”, diu Llinàs. El mateix dia de l’esdeveniment també es podrà fer la inscripció per a participar, però tindrà un cost de vint-i-cinc euros. El punt de trobada i el campament base serà a l’aparcament Bicentury, situat al quilòmetre 714 de la carretera nacional N-2, a la població de Quart.

Per a la Fundació SERGI, poder comptar amb el suport dels diferents establiments i entitats és una oportunitat per a fer xarxa i lligam a la comarca. I destaquen que “donem un gran valor al fet de poder tirar endavant el que tenim o pensar projectes nous que, evidentment, cada vegada és més. També ens interessa molt el tema d'explicar la feina que fem. A vegades, amb la gent que no és d'aquest món, ens costa una mica fer-nos entendre, obrir-nos a l'exterior i explicar”.

És per aquest motiu que el valor de l’esdeveniment també rau en la creació d’aquests vincles i, per tant, la idea és poder replicar la iniciativa anualment.

Afegeix un comentari nou