Una plataforma ambiental demana que l'espai públic sigui lliure de publicitat contaminant

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una plataforma ambiental demana que l'espai públic sigui lliure de publicitat contaminant

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Ha presentat al·legacions al plec de clàusules per a l’adjudicació de suports publicitaris a l’espai urbà de Barcelona per tal d'evitar contribuir a la pol·lució atmosfèrica.

La Plataforma per la Qualitat de l’Aire, que agrupa més de 70 entitats de diferents àmbits, demana que s’inclogui al plec una nova clàusula que garanteixi que els vehicles de combustió i el turisme de creuers no apareguin en els panells publicitaris situats a l’espai públic.

Segons aquesta entitat de segon nivell, la contaminació atmosfèrica és un problema de salut pública de primer ordre. Només a l’Àrea Metropolitana de Barcelona causa 3.500 morts anualent, a més d'empitjorar la qualitat de vida de milers de malalts, i aquesta contaminació prové principalment del trànsit rodat de cotxes i motos.

Tal com fan constar al quart punt de les al·legacions, "a la ciutat de Barcelona, se superen els límits de contaminació per NO2 i PM10 per protecció de la salut establerts per l’Organització Mundial de la Salut".

La mesura proposada afectaria prioritàriament i de manera urgent els anuncis de vehicles dièsel fins que no es conegui les emissions reals dels seus motors. Es demana també que els espais que actualment ocupa la seva publicitat es destinin a promoure la sensibilització per combatre la contaminació atmosfèrica.

Pel que fa als creuers, les seves parades al port agreugen aquesta situació ja que són altament contaminants. L'any passat van passar per Barcelona prop de 750 vaixells d'aquest tipus.

Afegeix un comentari nou