Vídeos contra el racisme i la discriminació

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Vídeos contra el racisme i la discriminació

Resum: 

Hi ha audiovisuals que en pocs minuts poden desarticular estereotips i actituds xenòfobes. Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial, que se celebra el 21 de març, te n'oferim alguns.

Amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial, les Nacions Unides volen recordar a la ciutadania la seva responsabilitat col·lectiva de promoure i protegir els ideals de la Declaració Universal dels Drets Humans, el primer article de la qual afirma que "tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets". A xarxanet.org hem fet un recull de vídeos que criden al respecte i la convivència.

L'amor no té etiquetes

Durant les darreres setmanes aquest vídeo d'Ad Council, una organització sense ànim de lucre que realitza campanyes per a ONG i governs amb fins socials, ha tingut molt de ressò a les xarxes socials. Darrere una pantalla persones que s'estimen ballen, s'abracen... El públic se sorprèn quan veuen que es tracta de persones del mateix sexe, de diferents ètnies, gent gran, etc. Tota una crida a l'amor i l'amistat més enllà dels prejudicis!

Triar entre un nino blanc i un negre

Seure nens i nenes davant de dos ninots, un blanc i l'altre negre, i gravar en vídeo les seves opinions és l'experiment que va fer el col·lectiu 11.11 Cambio Social de Mèxic fa uns anys. L'objectiu de l'experiment no era jutjar aquest infants per les seves opinions, sinó que fer reflexionar i conscienciar la societat sobre els estereotips i els comportaments racistes.

Com són els homes africans segons Hollywood?

L'ONG Mama Hope, que treballa amb comunitats africanes per promoure projecte sostenibles, ridiculitza amb el vídeo "African Men. Hollywood Stereotypes" la idea que ven la indústria cinematogràfica nord-americana sobre els homes africans.

No et quedis en blanc!

Amb el curtmetratge "No et quedis en blanc" SOS Racisme Catalunya fa una crida a seguir lluitant contra el racisme durant el 2015. El vídeo pretén "sensibilitzar de l'existència del racisme social i de com algunes persones poden veure's coaccionades a renunciar a la seva identitat per evitar ser discriminades".

Afegeix un comentari nou