Àmbit de la notícia
Comunitari

‘Volem ser-hi, votem ser-hi’, la campanya que reivindica la perspectiva juvenil a l'administració barcelonina

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Judit Meix
  • El Consell de la Joventut de Barcelona ha fet arribar les seves demandes en clau municipal reunint-se amb partits polítics.
    El Consell de la Joventut de Barcelona ha fet arribar les seves demandes en clau municipal reunint-se amb partits polítics. Font: Twitter: @cjbcn
  • El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) fent formacions de participació juvenil als campaments de refugiades del Sàhara Occidental
    El Consell de la Joventut de Barcelona és la plataforma d'associacions juvenils de Barcelona. Font: Instagram: @conselljoventutbcn Font: Instagram @conselljoventutbcn

El Consell de la Joventut de Barcelona ha iniciat la campanya per a incidir en l’agenda política i les eleccions municipals.

L’aproximació de la data de les eleccions municipals ha fet sorgir les demandes i reivindicacions de les entitats vinculades al tercer sector. L’associacionisme juvenil organitzat dins del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) no ha deixat escapar l’oportunitat i ha impulsat la campanya ‘Volem ser-hi, votem ser-hi’. Dins del marc de la iniciativa, han elaborat un document amb propostes de canvi en les polítiques públiques, les quals han fet arribar als diversos grups polítics.

La seva principal denúncia és “l’adultocentrisme que travessa totes les àrees” de la Diputació de Barcelona. Des del CJB lamenten que la manca de perspectiva juvenil condiciona la manera de promoure l’associacionisme i vulnera els drets de les persones joves. Entre les reivindicacions, demanen recuperar la Regidoria de Joventut, desapareguda l’any 2015, i més formació en matèria de joventut per al personal municipal.

En la mateixa línia, veuen essencial incorporar el treball en perspectiva juvenil en els òrgans consultius, com és el cas dels consells de districte, així com augmentar la despesa pressupostària en polítiques de joventut.

Demandes transversals des de i per al jovent barceloní

El CJB ha fet un recull de les demandes, dividides per àrees, amb l’objectiu de propiciar el canvi social. En primer lloc, reclamen el foment de la participació i l’acció comunitària als barris, sobretot en aquells més vulnerables. També demanen més oportunitat d’emancipació per al jovent barceloní, un dels col·lectius més afectat per la pujada de preus de l'habitatge.

!function(){"use strict";window.addEventListener("message",(function(a){if(void 0!==a.data["datawrapper-height"]){var e=document.querySelectorAll("iframe");for(var t in a.data["datawrapper-height"])for(var r=0;r

Alhora, reclamen incentivar la participació estudiantil des de tots els vessants del sector educatiu, des dels centres fins als consells escolars. En referència a l’associacionisme educatiu, que correspondria a les entitats de lleure de base voluntària i acció comunitària, exigeixen més i millors condicions per al desenvolupament de la seva tasca.

Per tal de fer de Barcelona una ciutat més inclusiva i feminista, demanen més polítiques en pro de la lluita contra LGTBI-fòbia, així com donar més eines i recursos per a les entitats per tal de fer front i prevenir les violències masclistes.

Una altra de les demandes del CJB és disposar d’un model de salut comunitària integral, amb mesures com l’enfortiment dels programes de suport emocional i salut mental. També reclamen la millora de les tarifes del transport públic i contribuir en la pacificació de la ciutat amb l’objectiu de fer front a l’emergència climàtica.

Finalment, insisteixen que cal reivindicar la capital catalana com a referent en justícia global. Entre altres mesures, demanen més polítiques en cooperació internacional, així com generar espais de participació directa per part del jovent.

En marxa una roda de reunions amb partits polítics

Per tal de fer arribar les demandes als partits polítics, el CJB va iniciar el mes de març les reunions amb els i les candidates a l’alcaldia de Barcelona. Fins al moment s’han trobat amb Junts per Barcelona, la CUP, Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit Popular i Barcelona en Comú. Pròximament, ho faran amb el Partit Socialista de Catalunya i tenen previst programar més reunions en el futur.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari