10 activitats culturals al juny per esprémer la primavera i començar a gaudir de l'estiu

LaviniaNext
Autor/a: 
Clàudia Aliè i Sofía Martín
Imatge de l'edició de 2020 del Festival Curtcirckit. Font: Festival Curtcirckit
Imatge de l'edició de 2020 del Festival Curtcirckit. Font: Festival Curtcirckit
Torna el 'Terrats En Cultura', amb espectacles i concerts a les alçades i a l'aire lliure. Font: Terrats en Cultura
Torna el Terrats En Cultura, amb espectacles i concerts a les alçades i a l'aire lliure. Font: Terrats En Cultura
Torna el Flors als Balcons de Balaguer després de la celebració d'una edició diferent durant l'any passat. Font: Paeria de Balaguer
Torna el Flors als Balcons de Balaguer després de la celebració d'una edició diferent durant l'any passat. Font: Paeria de Balaguer

10 activitats culturals al juny per esprémer la primavera i començar a gaudir de l'estiu

Autor/a: 
Clàudia Aliè i Sofía Martín
LaviniaNext

Resum: 

Espectacles teatrals, de dansa i de música; contacontes, fires, projeccions de cinema i molt més en aquest llistat d’activitats per als propers dies.

El calendari marca una de les fites preferides per a moltes persones: l’arribada de l’estiu. La relaxació de les restriccions per fer front a la Covid-19 juntament amb l’arribada del bon temps conviden a sortir de casa ara més que mai. En aquest article et proposem 10 plans d’arreu del territori per gaudir de la cultura aquest mes de juny.

1. Festival Curtcirckit (Montgat, de l’1 al 6 de juny)

Curtcirckit és un festival de circ ple de color, màgia, humor i diversió que aquest any celebra el seu 20è aniversari amb activitats del tot diverses: des de tallers a les escoles fins a espectacles a les places de Montgat. Si ets del maresme, aquesta és una cita obligada.

2. ‘Dansem per Càritas’ (Salt, 5 de juny)

La segona sessió de la 12a edició de ‘Dansem’ arriba la primera setmana de juny. Un espectacle de dansa en què hi participen escoles de dansa de Salt i Girona que recapta beneficis per als projectes socials de Càritas.

3. ‘Flors als Balcons’ (Balaguer, de l’1 al 10 de juny)

El quart concurs ‘Flors als Balcons’ arriba amb més il·lusió que mai, després d’haver viscut l’any passat una tercera edició confinada i celebrada de forma virtual. Enguany, els participants guarneixen els balcons i jardins de Balaguer per fer l’entorn més agradable. Com a novetat, s’inclou la categoria d’aparadors de comerços i establiments públics. Fer una passejada per Balaguer aquests dies, és un gran pla.

4. Fira Internacional de Màgia (Torroella de Montgrí, del 4 al 6 de juny)

La Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG) torna un any més per sorprendre petits i grans als carrers del municipi. L’edició d’enguany es consolida entre el públic i arriba carregada de novetats, espectacles i propostes originals, a banda d’oferir activitats socials i educatives.

5. Festival Marrameu (Torrelameu, del 4 al 6 de juny)

El municipi lleidatà de Torrelameu celebra la 5a edició d’aquest festival que farà les delícies dels menuts de la casa. Tres dies de contes i espectacles de carrer amb propostes gairebé cada hora. Una bona opció per carregar piles a poques setmanes del final de curs.

6. Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada FIC-CAT (Roda de Berà, del 5 al 13 de juny)

El FIC-CAT és l’únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia produccions rodades en llengua catalana. Pensat com a iniciativa de l’àmbit cinematogràfic, el festival posa a l’abast de realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals de Catalunya l’oportunitat de projectar les seves pel·lícules, compartir experiències i potenciar la creació des de la indústria catalana.

7. Festival Simfònic (arreu de Catalunya i Balears, 12 de juny)

Un any més torna una de les propostes més engrescadores de la primavera. El Simfònic ofereix 100 concerts simultanis a diversos municipis de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, així com a les Balears. El dia 12 de juny a les 18 h més de 5.000 estudiants d’escoles de música i entitats musicals posen la banda sonora a més de 100 espais singulars.

8. Terrats En Cultura (Barcelona, 15, 17 i 19 de juny)

A la primavera i a l’estiu, és un clàssic gaudir d’espectacles i concerts a les alçades amb Terrats En Cultura. La proposta s’allarga més enllà del juny a d’altres municipis, però aquest mes es pot gaudir a mitjans de mes a terrats del barri de Gràcia. Una peça de dansa, un concert i un espectacle teatral per gaudir mentre corre l’aire.

9. Festival Ítaca (Fins al setembre, l’Empordà)

La 9a edició d’aquest festival porta com a eslògan “Estem obligats a no perdre mai l’esperança”, una de les frases més icòniques de l’Arcadi Oliveres. Proposa una gran quantitat de concerts i espectacles per a tota la família a diversos municipis de l’Empordà, fins al mes de setembre.

10. Mostra Internacional de Films de Dones (Juny, Barcelona i en línia)

La Filmoteca de Catalunya, al bell mig del barri del Raval de Barcelona, acull la 29a edició d’aquest festival que posa l’accent en les dones cineastes. Enguany la programació recull 14 pel·lícules de ´directores de diversos països. També hi haurà activitats paral·leles més enllà del juny i projeccions, tant en línia com a d’altres espais de Catalunya.

Afegeix un comentari nou