10 imperdibles culturals per celebrar un maig de colors primaverals

LaviniaNext
Autor/a: 
Cèlia Carbó
La parella de gegants de la colla de Geganters i Grallers de Casablanca, el Manuel i la Blanca. Font: Geganters i Grallers de Casablanca
La parella de gegants de la colla de Geganters i Grallers de Casablanca, el Manuel i la Blanca. Font: Geganters i Grallers de Casablanca
La trobada nacional dels Tres Tombs se celebrarà el 8 de maig a Igualada. Font: ENS de l’associacionisme cultural català
La trobada nacional dels Tres Tombs se celebrarà el 8 de maig a Igualada. Font: ENS de l’associacionisme cultural català
Il·lustració del cicle de lectura creativa i filosòfica per a infants Filó que es duu a terme al Centre Cívic El Sortidor. Font: Ajuntament de Barcelona
Il·lustració del cicle de lectura creativa i filosòfica per a infants Filó que es duu a terme al Centre Cívic El Sortidor. Font: Ajuntament de Barcelona

10 imperdibles culturals per celebrar un maig de colors primaverals

Autor/a: 
Cèlia Carbó
LaviniaNext

Resum: 

Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, la trobada nacional de Tres Tombs o la celebració de la Ciutat gegantera 2022 a Sant Boi de Llobregat, són alguns dels actes culturals d'aquest mes.

Després de deixar enrere un abril esplèndid, amb les celebracions típiques d’aquesta època de l’any en formats presencials, de la mateixa manera com es feia abans de la pandèmia de la Covid, donem pas a un mes replet de plans per aprofitar el bon temps. Aquí et presentem deu esdeveniments imperdibles culturals d’allò més entretinguts, amb la dansa i el teatre com a eix central, sense oblidar la cultura tradicional catalana.

Més de deu dies de Fires i Festes de Santa Creu de Figueres. Les activitats seran molt variades i festives. Com a tast, podràs gaudir d’un parc d’atraccions, jornades populars, concerts,
xarangues i música, esports i infinitat d’activitats per tot el municipi. Pots consultar el programa complet al següent enllaç.

El 8 de maig tindrà lloc, a Igualada, capital de la cultura catalana 2022, la celebració de l’acte central de la temporada dels Tres Tombs. Es reuneixen una cinquantena d’entitats en una rua multitudinària, a més enguany es commemoren els 25 anys de la Federació Catalana dels Tres Tombs i s’estrena un nou ball per a mulassa.

Si el que t’agrada és la dansa no et pots perdre el Territori en Dansa al Centre Cívic la Teixonera. Tindrà lloc els dies 5, 6, 7 i 8 de maig i es duran a terme activitats i tallers al
voltant de la dansa contemporània. S’inicia amb un espectacle d’inauguració el dijous 5 i culminarà amb un gran concurs com a cloenda. En aquest enllaç pots consultar totes les activitats.

Vesprades és un cicle per portar la música als ateneus d’arreu del territori. Enguany es fa la segona edició que ha arrancat el passat mes d’abril i s’estendrà fins al juny. Aquest mes compta amb dos concerts: el grup El Mundo Kon Voz, el 7 de maig porta els ritmes més rockers des del País Basc. I la cantautora Olga Zoet amb la seva música pop amb les melodies més fresques, el 15 de maig.

L’ateneu Santfeliuenc ofereix un concert musical molt captivador, el 13 de maig. L’artista és Alidé Sans, amb una llarga trajectòria musical que culminen els ritmes mestissos amb influència de músiques del món i cantada en occità. La cantant, que a més a més toca l’acordió i la guitarra, ha portat la seva música arreu d’Europa i els Estats Units.

Aquest esdeveniment està compres dins del cicle de concerts Atensa’t, un cicle que aposta per atreure públic jove a l’entitat. El cost és de 5 euros i pots fer-te amb la teva entrada en aquest enllaç.

Enguany se celebra la 37a edició de la Ciutat Gegantera a Sant Boi de Llobregat. És la gran festa i punt de trobada de les colles geganteres de Catalunya, l’esdeveniment comptarà amb la participació de 5000 geganters, 400 músics i cents de voluntaris; aquest se celebra des de l’any 1985 a Catalunya. Les activitats es concentraran en tres dies amb la seva inauguració, diferents cercaviles, tallers d’aprenentatge del món geganter i festa tant per grans com per menuts.

L’organitza la colla de Geganters i Grallers de Casablanca, un dels barris de Sant Boi de Llobregat, amb l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i el suport tècnic i logístic de l’Ajuntament. Consulta el programa aquí.

El centre Cívic El Sortidor, a càrrec de Sara Beltrame, ofereix un cicle per a fer pensar en clau creativa i filosòfica als infants, de 8 a 12 anys. És un conjunt de tallers on es triarà un llibre per llegir, tots junts, i es reflexionarà sobre els temes apareguts en la lectura utilitzant el mètode filosòfic amb la intenció de generar preguntes i trobar respostes. Tot plegat el 15 de maig a les 11 hores.

A InCulCat els més petits de la casa podran involucrar-se en l’aprenentatge de la cultura popular catalana. Infants totes les edats podran experimentar què és un castell, ballar una sardana, portar un gegant... Viure la cultura en primera persona, tot plegat en una diada festiva, lúdica i enriquidora. El programa es publicarà pròximament al web. L’esdeveniment està organitzat per Adifolk i l'Ajuntament de Capellades, tindrà lloc del 21 de maig a Capellades.

Quatre dies plens d’art escènic al Festival EnRe9. Del 26 al 29 de maig podràs gaudir a Lleida d’un programa d’allò més complet amb teatre, circ, dansa i música local. El festival es durà a terme als carrers de la Zona 09 de la ciutat, amb l’objectiu de dinamitzar i trencar prejudicis d’aquests indrets.

La Societat Coral Obrera la Gloria Sentmenatenca organitza un concert amb The Beatboys, una banda tribut als reis del pop-rock dels seixanta. Porten l’essència fidel de The Beatles i els reviuen a l’escenari. L’esdeveniment serà el 29 de maig a les 18.30 i serà apte per a tots els públics. A més al matí podeu anar a veure la Iaia Rockera, i l’entrada us valdrà per a tots dos esdeveniments.

Afegeix un comentari nou