10 llibres solidaris per aquest Sant Jordi 2021

LaviniaNext
Autor/a: 
Anna Martín
El llibre 'El bebè forçut' destina tots els beneficis a la Fundació Josep Carreras per a la investigació contra la leucèmia. Font: Web de la Fundació Josep Carreras.
El llibre 'El bebè forçut' destina tots els beneficis a la Fundació Josep Carreras per a la investigació contra la leucèmia. Font: Web de la Fundació Josep Carreras.
Comprar llibres solidaris per Sant Jordi permet contribuir amb la cultura i ajudar persones que ho necessiten. Font: Llicència CCO.
Comprar llibres solidaris per Sant Jordi permet contribuir amb la cultura i ajudar persones que ho necessiten. Font: Llicència CCO.
El llibre 'Cicatrius amb història' destina tots els beneficis a l'entitat Pallapupas. Font: Web de Pallapupas.org
El llibre 'Cicatrius amb història' destina tots els beneficis a l'entitat Pallapupas. Font: Web de Pallapupas.org

10 llibres solidaris per aquest Sant Jordi 2021

Autor/a: 
Anna Martín
LaviniaNext

Resum: 

Un recull de propostes literàries solidàries per a tots els gustos i totes les edats, que destinen els beneficis a entitats sense ànim de lucre o a projectes socials.

La Diada de Sant Jordi és la festa cultural per excel·lència a Catalunya. Llibres i roses inunden cada any els carrers de cada municipi. La Diada esdevé, també, una oportunitat per donar suport no només a la cultura, sinó també a iniciatives de caire social. A continuació, presentem un llistat de llibres solidaris amb la compra dels quals és possible contribuir a tota mena de projectes sense afany de lucre. La tria inclou propostes per a tota la família!

1. ‘Cicatrius amb una altra història’

En Bernat, la Manar, en Marc i l’Adam són els quatre infants que escriuen aquests contes il·lustrats per Manuela Montoya, Julio Antonio Blasco i Albert Arrayàs. Els protagonistes d’aquestes històries superen amb enginy, valentia i humor tots els contratemps que sorgeixen pel camí i que els deixen cicatrius.

Els beneficis d’aquest llibre solidari es destinen a projectes de Pallapupas, entitat que ajuda pacients i els seus familiars a millorar el seu estat emocional mitjançant l’humor i el teatre i que treballa perquè els hospitals siguin espais més amables.

2. ‘La nueva vida de Yamala’

És un conte infantil amb activitats complementàries per sensibilitzar els nens i nenes sobre les persones desplaçades forçosament que arriben a Europa. La protagonista de la història és una nena que no entén per què la guerra comença al seu país i per què ha hagut de fugir de casa seva. Vindrà amb la seva família a Espanya, on haurà de començar una nova vida sense conèixer ningú ni parlar la mateixa llengua.

Es tracta d’un projecte de la Fundació SM i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), que va comptar amb la col·laboració d’Alejandro Fernández de las Peñas en el text i de Javier Andrada a les il·lustracions.

3. ‘Me dije “hazlo” y lo hize’

L'actriu Sandra Blázquez va tenir el somni de muntar una ONG per ajudar els infants de l’Àfrica i va fer realitat el seu somni creant l'entitat Idea Libre, juntament amb la María Fábregas. En aquest llibre, la Sandra ens parla de com va aconseguir fer realitat el seu objectiu i de la fortalesa que tenim totes les persones per superar les pors i construir en positiu projectes que fan un món millor.

Tots els beneficis per la compra del llibre es destinen a l’entitat Idea Libre.

'Me dije "hazlo" y lo hice' és el relat personal de l'actriu Sandra Blázquez, cofundadora de l'ONG Idea Libre. Font: Imatge del web somosidealibre.org.

4. ‘No em jutgis’

Es tracta d’un thriller solidari, que recapta fons per l’entitat Amics de la Gent Gran, que es dedica a combatre la soledat no desitjada i l’aïllament social que viuen moltes persones grans. És la primera novel·la del paretà Lluís Ferret.

5. ‘Álex y Olivio. El aceite de la vida’

És un llibre didàctic que relata la vida d’un nen amb mobilitat reduïda a qui li encanta passejar i gaudir de la natura i que, juntament amb el seu amic Olivio i altres nens, troba un gran suport en les persones voluntàries.

Aquest conte solidari és una iniciativa de RastroSolidario, que recapta beneficis per al projecte d’inclusió social de persones amb discapacitat d’Ajuda a la Infància Sense Recursos (AIS).

6. 'Alcemos la voz'

Aquest llibre recull la dura realitat de les mares solteres del Marroc, a través del testimoni vivencial i de lluita de diverses dones i dels seus fills i filles. Es tracta d'una publicació elaborada per l'Association Solidarité Féminine (ASF), que compta amb la complicitat de l'entitat catalana Amics dels Infants del Marroc, que l'ha traduït i editat. El 8% de l’import de les vendes serà transferit a l'ASF com a drets d’autor i el 42% dels beneficis es donarà com a aportació directa per a l’execució dels seus programes per a la inserció sociolaboral de mares solteres.

7. ‘Jo cuino tu pintes’

Inclou cent receptes de cuina cedides per personalitats conegudes, que es complementen amb il·lustracions de 100 nens i nenes amb discapacitat. Els beneficis obtinguts amb la venda d’aquest llibre solidari es destinen a projectes d’inclusió social i sensibilització per donar suport al col·lectiu de persones amb discapacitat de l’entitat AIS.

8. ‘Contes de la diversitat’

Un recull dels vint contes escrits per nens i nenes guanyadors del Premi Pilarín Bayés 2020. La temàtica d’aquesta edició ha estat la diversitat i ha comptat amb la participació d’alumnes d’escoles de primària d'arreu de Catalunya. El premi és un homenatge a la Pilarín Bayés, la il·lustradora dels contes de vàries generacions. En aquest cas, els beneficis obtinguts amb la venda del llibre solidari es destinaran a l’Obra Social Sant Joan de Déu.

9. El bebè forçut

Un llibre recomanat a infants a partir de 5 anys que explica la història d’esperança i superació d’un nen que pateix leucèmia, en Gabriel. El conte s’acompanya d’un quadern d’activitats. Tots els beneficis d’aquest llibre solidari es destinen a la investigació de la leucèmia infantil de l’Institut de Recerca contra la leucèmia Josep Carreras.

10. ‘Vull tot això. 79 desitjos per canviar el món’

Escrit per Maria Rosa Badia Sopeña, es tracta d’un llibre solidari vinculat a la campanya ‘Cap nen sense cap joguina’, iniciativa a la qual es destinen els beneficis. Aquest llibre il·lustrat recull els desitjos de 79 persones, convertits en reflexions profundes i alhora divertides.

Afegeix un comentari nou