10 recomanacions de festivals i altres iniciatives culturals per aprofitar l'agost

LaviniaNext
Autor/a: 
LaviniaNext
El Festival AIMS portarà la música a tots els racons, no només es quedarà a l'escenari. Font: Llicència CCO.
El Festival AIMS portarà la música a tots els racons, no només es quedarà a l'escenari. Font: Llicència CCO.
Dansa, teatre, música arreu de Catalunya aquest mes d'agost. Font: Llicència CCO.
Dansa, teatre, música arreu de Catalunya aquest mes d'agost. Font: Llicència CCO.
Totes les propostes culturals estan adaptades als protocols d'actuació per prevenir i combatre la Covid-19. Font: Llicència CCO.
Totes les propostes culturals estan adaptades als protocols d'actuació per prevenir i combatre la Covid-19. Font: Llicència CCO.

10 recomanacions de festivals i altres iniciatives culturals per aprofitar l'agost

Autor/a: 
LaviniaNext
LaviniaNext

Resum: 

Un recull de propostes de caire cultural d'arreu de Catalunya per marcar al calendari i gaudir del mes d'agost.

Tant si fas vacances a l’agost com si no, de ben segur que les ganes de sortir i gaudir de l’estiu no es perden. Per això, hem preparat aquesta llista amb algunes de les millors propostes que se celebren a Catalunya, per anar amb amics, en parella o amb la família. La música és la gran protagonista, però també hi ha d’altres propostes de cultura popular, dansa i arts escèniques.

1. Festival AIMS (Solsonès, del 2 al 29 d’agost)

Aquest certamen de música de cambra combina pedagogia i interpretació. Hi participen tant alumnes com professors, així com solistes de les principals orquestres europees i catedràtics d’alguna escola superior de música de renom internacional.

Hi haurà més de 40 actuacions en diferents punts del Solsonès, Lleida, Cardona, Organyà, Moià i d’altres municipis de Catalunya. La música arribarà també al carrer, hospitals, casals de gent gran, residències, associacions i cases particulars.

2. Amb So de Cobla (del 3 al 7 d’agost, Palamós)

El Festival de Cobla de Catalunya està obert tant al públic habituat a aquest tipus de música i a la sardana, com a aquelles persones que els agrada la música i estiguin obertes a noves sonoritats d’arrel catalana.

3. Festival de l’Economia Social i Solidària Rural (7 d’agost, Vall d’en Bas)

El FESS Rural 2021 és una iniciativa de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. La jornada vol visibilitzar les iniciatives d’economia transformadora dels territoris rurals. Tallers, taules rodones, concerts i un mercat ecosocial centren la proposta.

4. Festival Nosaltres (fins al 26 d’agost, Mataró)

Els conceptes de “Comunitat, renaixement i resistència” vertebren aquest festival al cor del Maresme, nascut l’any passat per reivindicar la cultura segura després d’un any molt dur a causa de la Covid-19. La iniciativa acull propostes d’aforament reduït d’entre 60 i 100 persones, cada dijous de juliol i fins al 26 d’agost. Recitals de poesia, espectacles de dansa i teatre, xerrades i molt més.

5. Festival Terrer Priorat (del 22 d’agost al 18 de setembre)

Una cita cultural per promoure la riquesa del Priorat amb la música, el paisatge i el vi com a protagonistes. El festival se celebra a diversos llocs de la comarca a partir del 22 d’agost i s’allarga tota la tardor.

6. La iMAGInada (del 12 al 15 d’agost, Tarragona)

Un festival per a la llibertat d’expressió amb un ampli ventall d’activitats, des d’espectacles de música, circ, dansa, teatre i màgia fins a activitats infantils, gastronòmiques, fòrums, conferències i tallers participatius. En aquesta 13a edició i a causa de les mesures per fer front la Covid-19 caldrà reservar prèviament una entrada per assistir als actes.

7. Festes de Gràcia i Sants (del 15 al 29 d’agost, Barcelona)

Com cada mes d’agost, Barcelona acull dues de les festes de barri més populars de la ciutat. Aquest any, però, les celebracions es faran de forma molt mesurada i restringida per evitar aglomeracions a places i carrers.

Començarà Gràcia del 15 al 21, amb els seus carrers engalanats pels veïns i les propostes ciutadanes. Uns dies més tard, Sants celebrarà la seva festa, del 24 al 28, també amb alguns carrers guarnits i altres propstes, malgrat les limitacions.

8. ÉsDansa (del 15 al 29 d’agost, Les Preses)

El festival de la dansa d’arrel tradicional recupera enguany la participació del públic i la participació de companyies internacionals. Una gran part de la programació és formativa i participativa, on l’espectador passa a ser ballador. A més, l’edició d’enguany posa el focus en Manuel Cubeles amb motiu de l’Any Manuel Cubeles, amb propostes d’exhibició i divulgació de la figura del coreògraf català.

9. Bioritme (del 26 al 29 d’agost a Vilanova de Sau)

Música compromesa i crítica en aquest festival que se celebra a un marc natural incomparable: al pantà de Sau. La proposta també inclou tallers, xerrades i activitats infantils per gaudir a l’aire lliure. Tot plegat, adaptat a les mesures per fer front a la Covid-19.

10. Beach Festival 2021 (dijous d’agost, Calella)

El festival de cinema a la fresca de Calella ajudarà a sufocar les caloroses nits d’estiu amb sessions cada dijous d’agost (5, 12, 19 i 26) a les 22 h. La proposta és gratuïta i es pot gaudir a la platja gran de la localitat.

Afegeix un comentari nou